Atomski fudbal Totenhema za trijumf nad Junajtedom, Siti odradio Njukasl

Sparsi slavili 2:0, šampionu dovoljan jedan gol

12830 pregleda 2 komentar(a)
Pape Sar daje prvi gol, Foto: Reuters/Tony Obrien
Pape Sar daje prvi gol, Foto: Reuters/Tony Obrien
Ažurirano: 19.08.2023. 22:58h

Otišao je Hari Kejn, ali navijači Totenhema bar neće morati da brinu za golove dok je na klupi Ejndž Postekoglu - Sparsi su u izvanrednom derbiju 2. kola Premijer lige savladali Mančester junajted 2:0, a veliko je pitanje kako rezultat nije bio znatno ubjedljiviji.

Tresle su se stative (dva puta) i prečka, Guljelmo Vikario i Andre Onana branili gotovo nemoguće, a heroji su bili momci od kojih se pogoci ne očekuju.

Defanzivni vezista Pape Sar je u 49. minutu na drugoj stativi naletio na loptu koja se odbila od Lisandra Martinesa i zatresao mrežu Onane, a u 83. je sve riješeno nakon akcije rezervista - Ivan Perišić je ubacio loptu, štoper Ben Dejvis ju je zakačio, a nesrećni Martines gurnuo iza leđa Kamerunca...

Pravo je čudo kako je na poluvremenu bilo 0:0, jer su obje ekipe imale po nekoliko zicera, a tempo je bio fantastičan. Čini se i da je Junajted „zakinut” za penal, nakon što je Kristijan Romero rukom igrao u svom šesnaestercu.

U nastavku su se gosti brzo oporavili od šoka nakon gola Sara, pokušali da izjednače, ali je Vikario branio spektakularno i dokazao da je više nego dostojan nasljednik Iga Ljorisa...

Aktuelni šampion Mančester siti je stigao do druge pobjede.

"Građani" još nisu primili gol, a za trijumf nad Njukaslom (1:0) im je bio dovoljan pogodak Hulijana Alvaresa u 31. minutu nakon akcije Matea Kovačića i Fila Fodena.

Bonus video: