Simić: Evropski porazi uticali i na nas i na njih, pobjeda bi nam donijela sigurnost

Kraj Bistrice sjutra (19.30) bez publike, zbog kazne koju ima Sutjeska još od finalne utakmice Kupa prošle sezone, kada su navijači neprimjerno skandirali

9671 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FC Santa Koloma
Foto: FC Santa Koloma

Sutjeska i Budućnost sastaju se sjutra kraj Bistrice (19.30 h) pred praznim tribinama, a derbi 5. kola najavio je štoper Nikšićana, prošlogodišnji defanzivac Podgoričana Marko Simić.

“Očekivanja su uvijek najveća, sastaju se dvije najveće ekipe u državi. Želimo pobjedu i daćemo sve da je ostvarimo. Svakako da su porazi u Evropi uticali i na nas i na njih i polako se vadimo iz krize. Ova utakmica će, kako njima, tako i nama, ako pobijedimo, donijeti sigurnost, podići se moral i mislim da ćemo poslije toga nastaviti bolje“, kazao je Simić.

Nakon četiri odigrana kola Sutjeska ima šest, a Budućnost pet bodova. Vodeći Petrovac ima 10, a ispred su još Arsenal sa osam i Dečić sa sedam bodova.

“Prije svega želim da pomenem, što se tiče derbija, da se fudbal igra za publiku i da je sam ambijent igranja utakmice bez publike posebna stvar i za igrače, a normalno i za sve ostale učesnike. Sa tog aspekta gledano, sigurno će nedostajati. Derbi sam po sebi zavrijeđuje pažnju ne samo u fudbalskoj javnosti Crne Gore već i regiona i uvijek se prati tako da taj dio neće izostati“, kazao je trener Sutjeske Aleksandar Janković.

Bonus video: