Šok za Dinamo u Atini, AEK sa dva gola u nadoknadi prošao u plej-of (VIDEO)

Ovaj meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona bio je pod posebnom lupom zbog ubistva grčkog navijača 8. avgusta

17796 pregleda 19 komentar(a)
Trener AEK-a Matijas Almeida pokazuje dres sa imenom ubijenog navijača, Foto: AEK
Trener AEK-a Matijas Almeida pokazuje dres sa imenom ubijenog navijača, Foto: AEK

Zagrebački Dinamo je bio na putu da prođe atinski "pakao", ali je sa dva gola primljena u samom finišu - od kojih je drugi postigao bivši Dinamovac, Domagoj Vida.

AEK ide u plej-of rundu kvalifikacija za Ligu šampiona pošto je golovima u 2. i 10. minutu sudijskog dodatka minus od 0:2 pretvorio u 2:2 i zahvaljući zagrebačkoj pobjedi od 2:0 prošao dalje.

Ovaj meč 3. kola kvalifikacija bio je pod posebnom lupom zbog ubistva grčkog navijača 8. avgusta u Atini 8. avgusta, uoči prvog meča. Utakmica je pomjerena za sedam dana, igrala se u Zagrebu, a ne u Atini, a revanš je bio na programu tek večeras.

Bilo je naelektrisano na tribinama, ali bez većih incidenata. Na kraju - veliko slavlje Grka, koji su pokazivali dres sa imenom ubijenog navijača, te tuga Dinamovaca.

Poveli su gosti u drugog minutu nadoknade prvog poluvremena, golom štopera Šutala.

Kada je Ljubičić u 65. minutu povećao na 0:2, na dupke punoj OPAO areni, pred 30,000 navijača obojenih u žuto, mogla je i muva da se čuje.

Grci su, ipak, sačuvali snagu za završni juriš i do prolaza su došli u drami kakva se rijetko gleda.

Argentinac Serhio Arauho je u 92. minutu nakon kornera dočekao loptu na volej i pogodio za 1:2.

Činilo se da se ide u produžetke, a onda je u 10. minutu dodatka, nakon signalizacije iz VAR sobe, dosuđen penal za domaće.

Nije bio kraj drame, jer je golman Livaković maestralno odbranio Garsiji, ali je na odbijenu loptu natrčao, niko drugi no Domagoj Vida, bivši igrač Dinama i hrvatske reprezentacije, i glavom je gurnuo u mrežu za eliminaciju "modrih".

Pogledajte OVDJE.

Dinamo se seli u plej-of rundu Lige Evrope, AEK će protiv Antverpena igrati za grupnu fazu Lige šampiona.

Bonus video: