Kreće Liga veterena, fudbal u Crnoj Gori bogatiji za još jedno takmičenje

Organizator lige je OFK Spuž, u saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore

6034 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Liga veterana
Foto: Liga veterana

Fudbal u Crnoj Gori uskoro postaje bogatiji za još jedno takmičenje.

OFK Spuž, u saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore i Opštinom Danilovgrad, organizuje Ligu Veterana u fudbalu za takmičarsku 2023/24 sezonu.

"Fudbalski veterani konačno će dobiti svoju ligu u kojoj će svoje učešće moći da prijave svi zainteresovani klubovi, rekreativci i kolektivi", kazao je organizator lige, predsjednik OFK Spuž Dejan Rolović.

"Zadovoljan sam dosadašnjim odzivom i interesovanjem za učešće u ligi. Pozivam sve ljubitelje fudbala sa navršenih 40 godina da se priključe takmičenju i tako daju doprinos popularizaciji i afirmaciji lige".

Fudbalski savez Crne Gore je, kako je istakao, prihvatio koncept i projekat lige i pružiće svu neophodnu podršku u organizaciji.

“Liga Veterana je projekat koji ima za cilj popularizaciju fudbala za igrače 40+ godina, veterane, amatere i rekreativce koji su svojim doprinosom fudbalu i sportu u cjelini više nego zaslužili da imaju svoje takmičenje prilagođeno starosnoj dobi", navodi se.

"Cilj je da prva sezona bude samo početak realizacije projekta i da iz godine u godinu takmičenje bude što masovnije i kvalitetnije” izjavio je Rolović.

Dejan Rolović
foto: Privatni album

Liga veterana počinje 9. septembra, a prijave ekipa su moguće do 31. avgusta.

Mjesto odigravanja utakmica je balon sala u Spužu,koja ispunjava sve neophodne uslove i kriterijume.

Sve utakmice će se emitovati na klupskom Youtube kanalu, kao i na jednoj od kablovskih televizija.

Bonus video: