Bolijevi milijarderi izgubili od Vest Hema, Aston Vila se poigravala sa Evertonom

"Čekićari" s igračem manje savladali Čelsi 3:1. Tim Unaija Emerija se oporavio od "petarde" na gostovanju Njukaslu (5:1) i na svom "Vila parku" lako savladao ekipu iz Liverpula (4:0)

3478 pregleda 0 komentar(a)
Lukas Paketa slavi treći gol Vest Hema, Foto: Reuters/Matthew Childs
Lukas Paketa slavi treći gol Vest Hema, Foto: Reuters/Matthew Childs

Otkada je u maju prošle godine preuzeo Čelsi od izgnanog Romana Abramoviča, Tod Boli je potrošio preko milijardu eura na pojačanja.

Mnogi stručnjaci mu spočitavaju da se samo razbacuje novcem bez ikakvog plana, da gomila igrače na pojedinim pozicijama, a da na mnogim nema adekvatna rješenja.

Kritike će postati još glasnije nakon poraza od Vest Hema u malom londonskom derbiju na Olimpijskom stadionu (3:1).

Najef Agerd je donio vođstvo domaćima u 7. minutu šutem glavom, nakon kornera Džejmsa Vord-Prauza.

Gosti su izjednačili u 28. minutu, golom 19-godišnjeg Karnija Čukvuemeke.

"Plavci" su mogli sve da preokrenu nakon što je njihov danas ubjedljivo najbolji igrač, Rahim Sterling, izborio penal, ali ga je Enco Fernades katastrofalno izveo i omogućio Alfonsu Areoli da rutinski odbrani.

Čelsi je napadao i u nastavku, ali uzalud. Majkil Antonio je u 53. minutu donio novu prednost domaćima, a timu Maurisija Poketina je uzaludno bilo i što je u 67. minutu Agerd dobio drugi žuti karton.

Šta više, "čekićari" su u 95. minutu postavili konačni rezultat, golom Lukasa Pakete iz penala nakon faula Moisesa Kaiseda nad Emersonom.

Najskuplji igrač u istoriji Premijer lige je imao košmarni debi, doveden za 134 miliona eura uz bonuse iz Brajtona, a razočarao je i Mihailo Mudrik, koji je Šahtjoru plaćen 100 miliona. Obojica su ušla u igru u 2. poluvremenu...

U finišu prošle sezone, kada su shvatili da brod tone, čelnici Evertona su za menadžera postavili Šona Dajša.

Bio je to dokaz da upravu kluba sa "Gudisona" zanima samo opstanak u Premijer ligi, nikako "umjetnički dojam", a nekadašnji trener Barnlija je odradio posao.

Ali, "karamelama" se ne piše dobro u novoj sezoni, jer su nakon dva kola na začelju, bez boda i datog gola, a danas su ih primili četiri na gostovanju Aston Vili.

I pitanje je da li će Dajš ovo moći da popravi, jer se čini da nema dovoljno dobrih igrača na raspolaganju... Ovo je prvi put nakon skoro 13 godina da Everton kolo završi na samom dnu Premijer lige.

Tim Unaija Emerija se oporavio od "petarde" na gostovanju Njukaslu (5:1) i na svom "Vila parku" se poigravao sa ekipom iz Liverpula.

Džon Mekgin je u 18. minutu donio prednost domaćima, da bi u 24. povisio Daglas Luiz nakon penala koji je skrivio golman Džordan Pikford.

U nastavku su pogađali Lion Bejli i Džon Duran nakon početničke greške Džejmsa Tarkovskog.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: