Dečić na vrhu, prvi poraz Petrovca, Budućnost se oporavila kraj Bistrice, nastavak agonije Sutjeske

Odigrani mečevi 5. kola Meridianbet 1. CFL. Budućnost u derbiju slavila kraj Bistrice 2:1. Odlučio gol Milana Vukotića u 81. minutu

45385 pregleda 66 reakcija 43 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 20.08.2023. 23:26h

Budućnost je pobijedila Sutjesku 2:1 kraj Bistrice i vratila se u ritam nakon samo jednog trijumfa u prva četiri kola.

Presudio je rezervista, Milan Vukotić, koji u 78. minutu odigrao dupli pas sa Balšom Sekulićem i precizno pogodio iz ugla sa desne strane, ispod Suada Ličine.

Fudbaleri Budućnosti, Vladan Adžić
foto: FSCG

Utakmica u Nikšiću igrana je bez prisustva publike, zbog kazne koju Sutjeska "vuče" sa kraja prošle sezone, zbog neprimjernog skandiranja navijača.

Očajno prvo poluvrijeme odigrano je kraj Bistrice - ne samo zbog toga što su mreže mirovale, već zbog spore igre, mnogo pogrešnih dodavanja, "milion" prekida, gubljenja vremena dok se izvede aut...

Mogli su, ipak, da vode i jedni i drugi - Ličina je odbranio dobre šanse Adnanu Orahovcu i Sekuliću, dok je Dušan Vuković na drugoj strani u sjajnoj prilici pogodio prečku.

Sutjeska - Budućnost
foto: FSCG

U nastavku se igralo brže, konkretnije i efikasnije.

Povela je Budućnost u 64. minutu kada je Marko Simić faulirao Petra Grbića, a Sekulić bio precizan sa bijele tačke.

Sedam minuta kasnije dobra akcija Sutjeske i izjednačenje - Dušan Živković je centrirao, Dragan Grivić vratio loptu u peterac, a Orahovac je u duelu sa Vukovićem ubacio u svoju mrežu.

I, ponovo, sedam minuta kasnije - presuda Vukotića, igrača koji je pogodio za izjednačenje u prošlom kolu protiv Jezera. Već je donio Budućnosti četiri boda.

Samo minut prije odlučujućeg gola Budućnosti poništen je pogodak za Sutjesku - arbitar Miloš Savović je procijenio da je Srđan Krstović faulirao golmana Đorđija Pavličića, prije nego što je Grivić glavom ubacio loptu u mrežu.

Fudbaleri Sutjeske
foto: FSCG

Budućnost je ovom pobjedom prestigla Sutjesku - ima osam bodova, Nikšićani samo šest, nakon pet kola.

Đorđije Pavličić
Đorđije Pavličićfoto: FSCG

A na vrhu je sada Dečić, koji je pobijedio Mornar 3:1 i iskoristio poraz Petrovca od Jezera u Beranama (2:0) da zbog bolje-gol razlike preuzme prvo mjesto.

Andrej Bajović je u 28. minutu na asistenciju Olivera Šarkića efektno pogodio za 1:0, izjednačio je Aleksandr Vujačić u 43. nakon karambola u šesnaestercu.

Andrej Bajović pogađa pod prečku
Andrej Bajović pogađa pod prečkufoto: FSCG

U nastavku, bolja igra Tuzana i dva efektna pogotka - Draška Božovića u 59. i Leona Ujkaja u 66. minutu.

Draško Božović, Fudbaleri Dečića
foto: Savo Prelević

Jezero je u Beranama nanijelo Petrovcu prvi poraz ove sezone. Presudio je Japanac Senaga Naoaki, koji je 55. minutu nakon kontranapada i dodavanja Toškovića iz drugog pokušaja savladao Boljevića.

Izabranici Ivana Brnovića u finišu su dali i drugi gol za potvrdu pobjede i osam osvojenih bodova ove sezone.

Fudbaleri Jezera, FK Jezero
foto: FSCG

Arsenal i Jedinstvo Franca igrali su neriješeno 2:2 na otvaranju prvoligaške scene na stadionu u Velikom gradskom parku u Tivtu.

Svečanost je "otvorio" štoper gostiju Momčilo Dulović, koji je već u petom minutu nakon prekida i gužve u šesnaestercu pogodio mrežu. Brz odgovor domaćina, već u 11. minutu sjajno se snašao Boban Đorđević, fintom je izbacio protivničkog defanzivca i pogodio za 1:1.

U 29. minutu, međutim, novo vođstvo Bjelopoljaca.

Iskusni Žarko Korać je naletio na odbijenu loptu od strane golmana i pogodio za 1:2. Konačnih 2:2 postavio je ponovo Đorđević, zakucavši loptu pod prečku nakon povratnog pasa sa lijeve strane.

Fudbaleri Arsenala uoči prvog prvoligaškog meča na svom stadionu
Fudbaleri Arsenala uoči prvog prvoligaškog meča na svom stadionufoto: FSCG

Rudar ni nakon pet kola ne zna kako je to kada se pogodi protivnička mreža, ali su Pljevljaci barem osvojili bod - pod Golubinjom u u duelu sa Mladosti Lob.bet bilo 0:0.

Usporeno prvo poluvrijeme, bez uzbuđenja, mnogo uzbudljivije bilo je u nastavku. Po jedna sporna situacija na obje strane, kada su i jedni i drugi tražili penal, te velika šansa za Rudar u posljednjem minutu - Dragojević je odbranio Bulatoviću.

Uživo

17.30

ARSENAL - JEDINSTVO FRANCA 2:2 kraj

Boban Đorđević 11, 77 - Momčilo Dulović 5, Žarko Korać 29.

18.00

RUDAR - MLADOST LOB.BET 0:0 kraj

19.30

SUTJESKA MERIDIANBET - BUDUĆNOST 1:2 kraj

Adnan Orahovac (autogol) 71 - Balša Sekulić (penal) 64, Milan Vukotić 78.

20.00

DEČIĆ - MORNAR 3:1 kraj

Andrej Bajović 28, Draško Božović 59, Leon Ujkaj 67 - Aleksandar Vujačić 45+1.

JEZERO - PETROVAC 2:0 kraj

Senaga Naoaki 55, 90+4.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: