Milinković: Publika, iako je nije bilo, očekuje bolji fudbal: Janković: Trebalo je da osvojimo bod, ako ne i sva tri

Derbi ponovo u podgoričkim plavo-bijelim bojama: Sutjeska ni 10. meč zaredom nije uspjela da savlada Budućnost

9953 pregleda 11 komentar(a)
Duel Vasilija Adžića i Balše Boričića na sinoćnjem derbiju, Foto: FSCG
Duel Vasilija Adžića i Balše Boričića na sinoćnjem derbiju, Foto: FSCG

Ništa novo kada je u pitanju najveći crnogorski fudbalski derbi - povratnik Mladen Milinković i Budućnost još jednom su pokazali da znaju kako se izlazi na kraj sa Sutjeskom.

Podgorički "plavo-bijeli", golovima Balše Sekulića (sa penala) i Milana Vukotića, savldali su velikog rivala iz Nikšića sa 2:1 u 5. kolu Meridianbet 1. CFL. Bio je to 10. zaredom okršaj Budućnosti i Sutjeske u kojem Nikšićani nisu uspjeli da upišu pobjedu.

Pobjeda (ponovo) pred praznim tribinama za aktuelnog šampiona je tu, ali...

"Moramo da priznamo da utakmica nije bila jako kvalitetna, dosta spora za derbi Sutjeske i Budućnosti. Publika, iako je nije bilo, očekuje mnogo bolji fudbal, a to nažalost nismo vidjeli. Za nas je bilo bitno da pokušamo da pobijedimo, a na našu sreću - uspjeli smo", rekao je nakon derbija trener Budućnosti Mladen Milinković.

Nakon trijumfa u Nikšiću Budućnost od vrha dijele dva boda, a upravo toliko više ima ispred Sutjeske.

"Kao što sam i ranije govorio, za nas je do prve reprezentativne pauze najvažnije da pokušamo da bilježimo dobre rezultate. Na našu sreću, postigli smo dva gola, primili jedan i mislim da smo bili bolji upravo za taj jedan gol", zaključio je Milinković.

S druge strane, novi šef struke Sutjeske Vladimir Janković, bez obzira na poraz, bio je zadovoljan igrom svog tima.

"Želim da pohvalim svoje igrače zbog igre i odnosa koji su prikazali - to je ono što je nama bilo izuzetno bitno i jako važno da na početku šampiona podižemo formu. Pokazali smo na terenu ko smo i šta smo u ovom derbiju", rekao je Janković.

Trener Sutjeske pomenuo je suđenje u derbiju, ali naglasio da ne želi ništa konkretno da kaže.

"Neću da komentarišem nijednu sudijsku odluku, niti da se pozivam na suđenje. Želim samo da pohvalim svoje igrače, dok Budućnosti čestitam na fer-pleju i igri", dodao je šef struke Sutjeske.

Sutjeska je nakon autogola Adnana Orahovca imala remi, željela je tri boda, a na kraju je ostala "praznih šaka".

"Smatram da smo prikazanom igrom, u najmanju ruku, trebali da osvojimo bod, ako ne i sva tri. Bitan mi je odnos ekipe, kako je izgledala na terenu. Imali smo dosta prilika koje nijesmo realizovali, imala je i Budućnost svoje šanse na početku utakmice U svakom slučaju ono što smo trebali da dobijemo iz ovog meča dobili smo - osim bodova", zaključio je Janković.

Bonus video: