Izvinjenje predsjednika španskog Saveza: Potpuno sam pogriješio

Rubijales je uhvatio za lice i poljubio u usta reprezentativku Španije Dženi Ermoso

7288 pregleda 1 komentar(a)
Ermoso i Rubijales, Foto: Reuters
Ermoso i Rubijales, Foto: Reuters

Predsjednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales izvinio se danas jer je zagrlio i poljubio fudbalerku Dženi Ermoso u usta na pobjedničkom postolju tokom dodjele medalja poslije pobjede reprezentativki Španije u finalu Svjetskog prvenstva.

Španija je u nedjelju u finalu Svetskog prvenstva u Australiji i na Novom Zelandu pobijedila Englesku sa 1:0 i prvi put u istoriji osvojila titulu svjetskog šampiona u ženskoj konkurenciji.

Uz brojne fudbalske zvaničnike i članove španske kraljevske porodice Rubijales je pozdravio fudbalerke na pobjedničkom postolju. On je u prisustvu 16-godišnje princeze Sofije, uhvatio za lice i poljubio u usta reprezentativku Španije Dženi Ermoso. Poslije toga zagrlio je još neke fudbalerke, ali i kraljicu Letisiju.

"Moram da priznam da sam potpuno pogriješio. To je bilo bez zle namjere, u trenutku velikog uzbuđenja. U trenutku smo to vidjeli kao prirodno, ali se izvana stvorila pometnja. Moram da se izvinim, izvučem pouke iz ovoga i da shvatim da morate biti mnogo oprezniji kada ste predsjednik", rekao je Rubijales, prenijeli su španski mediji.

Ermoso je poslije svečane ceremonije tokom proslave titule u svlačionici rekla saigračicama da joj se potez Rubijalesa nije dopao.

U saopštenju Fudbalskog saveza Španije, Ermoso je navela da je to bio zajednički spontani gest zbog radosti osvajanja titule i da je ponašanje Rubijalesa prema njoj i svima ostalima bilo odlično.

Bonus video: