Sjajan gol Đurđevića, pogađali Bakić, Bubanja, Vukotić...

Fudbaler Voždovca, Nikša Vujanović najbolje ocijenjeni crnogorski fudbaler prethodnog vikenda u izboru sajta Sofascore

8184 pregleda 39 reakcija 4 komentar(a)
Ilija Vukotić, Foto: Boavista
Ilija Vukotić, Foto: Boavista

Crnogorski ofanzivac, Nikša Vujanović postigao je prethodnog vikenda prvi ovosezonski pogodak u srpskoj Superligi.

Fudbaler Voždovca je bio jedini strijelac u pobjedi protiv Železničara u Pančevu (1:0), pa ga je Sofascore ocijenio sa 7,7 što je najbolja ocjena za jednog crnogorskog fudbalera u izboru ovog sajta.

Vujanović je prošlog ljeta iz Rudara stigao u Voždovac, a ove sezone je na svakom meču bio na terenu.

Nakon Vujanovića slijede fudbaleri portugalske Boaviste i kineske Hake - Ilija Vukotić i Nebojša Kosović (7,5).

Vukotić je golom u petom minutu sudijske nadoknade potvrdio pobjedu Boaviste nad Portimonenseom (4:1). Pogodio je mrežu nakon očajne reakcije odbrane domaće ekipe.

S druge strane Kosović je odigrao 90 minuta za Haku u remiju (1:1) protiv lidera, Šangaj Porta.

U Top 5 najbolje ocijenjenih crnogorskih internacionalaca po izboru sajta Sofascore su još Uroš Đurđević (Sporting Hihon) i Aleksa Latković (Rudeš, 7,4).

Đurđević je u drugom kolu španske Segunde, protiv Mirandesa, postigao sjajan pogodak. U 34. minutu je primio loptu, a onda iz prve i iz mjesta poslao iza leđa golmana Lopesa.

Učinak crnogorskih internacionalaca
foto: Sofascore

Nakon poraza u prošlom kolu Sporting je upisao prvu pobjedu.

A Latković je za Rudeš odigrao 90 minuta u porazu od lidera Hrvatske nogomete lige, Hajduka (2:0). Na pet mečeva ove sezone ima gol i dvije asistencije, ali je ekipa Roberta Prosinečkog još bez pobjede.

Pogodak je u ovom kolu postigao i vezista hrvatske Lokomotive Vladan Bubanja, koji se upisao u porazu zagrebačkog kluba od Rijeke (2:1). Ovo je za nekadašnjeg fudbalera Sutjeske drugi gol u četiri kola.

A gol, bolje rečeno golčinu, postigao je i Dušan Bakić - spektakularno je 24-godišnji napadač pogodio iz slobodnog udarca u trijumfu svog Dinama iz Minska na gostovanju Slutsku (2:1).

Bonus video: