Dinamo "ukrao" trenera Rijeke, Đalović jedini odbio prelazak u Zagreb

Nekadašnji reprezentativac Crne Gore jedini iz stručnog štaba Rijeke nije prešao u Dinamo, nakon što je velikan sa "Maksimira" iskoristio klauzulu i doveo trenera tima sa "Rujevice"

11022 pregleda 8 komentar(a)
Đalović vjeran Rijeci, Foto: NK Rijeka
Đalović vjeran Rijeci, Foto: NK Rijeka

Dok se Rijeka mirno pripremala za utakmicu baraža za Ligu konferencije protiv Lila, sačekla je vijest koju na "Rujevici" očigledno niko nije očekivao.

Dinamo iz Zagreba, koji je nakon eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona prekinuo saradnju Igorom Bišćanom, iskoristio je klauzulu u ugovoru i "ukrao" trenera Rijeke Sergeja Jakirovića.

Kako prenose hrvatski mediji, stručnjak koji je preporodio Rijeku na "Maksimir" je stigao bez znanja vodećih ljudi Rijeke.

Ono što je posebno zanimljivo u ovoj priči jeste da su sa Jakirovićem u Dinamo stigli skoro svi njegovi pomoćnici iz stručnog štaba Rijeke, osim jednog - Radomira Đalovića.

Nekadašnji napadač Crne Gore i čovjek koji je ostavio veliki trag dok je nosio dres Rijeke odbio je odlazak u Zagreb, piše Dnevnik.hr.

"Đalović je jedini iz Jakirovićevog stručnog štaba koji sa njim neće poći u novu profesionalnu avanturu. On je odlučio da ostane u Rijeci, a do sada je bio pomoćni trener i desna ruka Jakirovića", piše pomenuti portal.

Čovjek koji je za Crnu Goru odigrao 26 utakmica i postigao sedam golova tako će protiv Lila biti pomoćnik Darku Raić-Sudaru, zatečenom sportskom direktoru kluba.

Nakon svega oglasila se i Rijeka, koja je u saopštenju navela da klauzula sa pravne strane nije sporna, ali da "način odlaska Jakirovića i neprofesionalnost Dinama jesu".

Bonus video: