Pojačani Titograd cilja narednu rundu Lige šampiona

Crnogorski šampion u futsalu od danas do subote domaćin turnira preliminarne runde kvalifikacija za LŠ

4129 pregleda 1 komentar(a)
Ekipa Titograda, Foto: KMF Titograd
Ekipa Titograda, Foto: KMF Titograd

Crnogorski prvak u futsalu, ekipa KMF Titograda, gotovo tradicionalni je domaćin turnira preliminarne runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Revija futsala u dvorani “Voko” počinje danas i trajaće do subote.

Za razliku od svih prethodnih godina, kada je obično zastajao na posljednjoj prepreci, KMF Titograd ove godine cilja prvo mjesto i plasman u narednu rundu.

Dva su preduslova, barem u najavi - dobar žrijeb i dobra pojačanja.

Rivali Titograda su gruzijski Georgijans, Evropa sa Gibraltara i holandski Ajndhoven. Tim redom (srijeda, četvrtak, subota, sve u 20.30 sati) ide i raspored crnogorskog prvaka.

Sa druge strane, ekipu su ovog ljeta pojačali makedonski internacionalac Ivan Krstevski, Samir Gosto iz BiH, te zvanično najbolji futsal igrač Crne Gore za 2022, doskoraški član grčkog AEK-a, Luka Vuletić.

Ako se zna da su još ranije stigli crnogorski reprezentativci Goran Delić, Janko Bulatović, Aleksa Rakić i Luka Živković, onda KMF Titograd ima čemu da se nada.

- Spremni smo, kako fizički tako i psihički. Pripreme smo počeli sredinom jula, a veoma brzo su nam se priključila i pojačanja. Sa dosta optimizma dočekujemo ovaj turnir - rekao je Aleksandar Obradović, reprezentativac Crne Gore.

Večerašnji rival Georgijans može da bude neugodan.

- Znamo da u svojim redovima imaju nekoliko reprezentativaca, a doveli su i jednog od najboljih igrača fustala, Brazilca Rominja iz Anderlehta. Ipak, vjerujemo u pobjedu - dodao je Obradović.

Bonus video: