Jezero noći na čelu tabele nakon trijumfa na DG areni

Pljavljani savladali Mladost Lob.bet u gostima sa 2:1, u prvom meču 6. kola Meridianbet 1. CFL. Jovićević i Brazilac Bareto pogodili za goste, Maraš ublažio poraz domaćih

13789 pregleda 296 reakcija 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Fudbaleri Jezera pobijedili su Mladost Lob.bet u gostima sa 2:1, u premijernom meču 6. kola Meridinabet Prve crnogorske fudbalske lige.

Izabranici Ivana Brnovića igraju odlično na početku sezone, a nagrada je stanje na tabeli - Plavljani će večeras spavati na vrhu, sa 11 osvojenih bodova, jednim više od Petrovca, dva od Arsenala, tri od Budućnosti, naravno uz utakmicu više...

Odluka iz prekida

Jezero je bilo mnogo bolji rival u prvom poluvremenu, konkretnije, opasnije, a nakon 45 minuta gosti su na "DG areni" imali dva gola prednosti, i promašeni penal...

U 22. minutu Balša Tošković je ušao u šesnaesterac sa lijeve strane, srušio ga je Aleksandar Vlahović i Jezero je dobilo penal. Igrač nad kojim je napravljen faul je uzeo loptu, ali ga je pročitao golman Mladosti Miloš Dragojević - ostalo je 0:0.

Taj detalj nije destabilizovao goste, nastavili su odlučno, pa su nakon dobrog pokušaja Srđana Boškovića i još jedne odbrane Dragojevića stigli i golovi. Oba u finišu prvog poluvremena, oba na sličan način - nakon prekida sa lijeve strane. Strijelci su bili Nikola Jovićević u 37. i Brazilac Lukas Bareto u 45. minutu.

Domaći su u nastavku pokušali da urade nešto više, boravili su duže na protivničkoj polovini, pogodili su stativu (Abdulahi), postigli i gol u 65. minutu (rezervista Aleksa Maraš glavom nakon kornera), ali nisu mogli do remija... - ostali su na učinku od pet bodova iz šest kola.

Arsenal pod Goricom, Sutjeska u Petrovcu

Ostali mečevi 6. kola igraju se sjutra (subota), a dva tima koja su najavila borbu za vrhu tabele testiraće Budućnost i Sutjesku.

Arsenal je jedini tim u ligi koji nema poraz nakon pet kola, gostuje pod Goricom (20 h), dok će Petrovac koji je prvi put izgubio u prošlom kolu, sat i po ranije (18.30) dočekati Sutjesku Meridianbet.

Nikšićani su pet mečeva zaredom bez pobjede, računajući i Evropu, u prvenstvu ima samo jedan trijumf, a stadion "Mitar-Mićo Goliš" nije najidealniji za vađenje. Ipak...

Dečić će protiv Rudara (20 h), koji još nema bod, pokušati da se vrati na 1. mjesto, dok Jedinstvo Franca u istom terminu gostuje Mornaru u Baru.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: