"Pobuna" iz Arsenala, Arteta bi da se saudijski i evropski prelazni rok završe istog dana

"Saudijska liga je sada izazivač. Mislim da to moramo da promijenimo", rekao je Arteta

10917 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener Arsenala Mikel Arteta rekao je danas da bi ljetnji prelazni rok u Saudijskoj Arabiji trebalo da se završi u isto vrijeme kada i u Evropi, kao i da sada postoji problem pošto će igrači u tu azijsku zemlju moći da odu do 20. septembra.

"Saudijska liga je sada izazivač. Mislim da to moramo da promijenimo", rekao je Arteta, prije nego što je dodao da bi datumi u Saudijskoj Arabiji trebalo da budu usklađeni sa evropskim.

Prelazni rok se u Evropi završava 1. septembra.

Arteta smatra da bi odlazak igrača nakon kraja ljetnjeg prelaznog roka u Evropi loše uticao na tim, ali i istakao da je svjestan da velika ponuda može biti prihvatljiva za upravu kluba.

Nijedan igrač Arsenala još uvijek nije prešao u saudijsku ligu, a iz Engleske je put zalivske zemlje otišlo mnogo fudbalera, poput Rijada Mareza, Fabinja, Firmina, Aleksandra Mitrovića...

Engleski mediji su prethodnih dana pisali da će u Saudijsku Arabiju otići i napadač Liverpula Mohamed Salah, ali je to danas demantovao trener Jirgen Klop, koji je takođe pozvao na rješavanje problema u vezi kraja prelaznog roka.

"Sada imamo taj problem. Možda je prije bilo isto sa Rusijom, imali su drugačiji prelazni rok, ali to nije bilo sa ovim ludim iznosima", rekao je Klop.

Bonus video: