Najskuplje pojačanje Barselone: Došao sam da učim

"Važno je da radim svoj posao na terenu, visina transfera mi ne stvara pritisak", rekao je on
64 pregleda 0 komentar(a)
Dembele, Foto: Reuters
Dembele, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.08.2017. 18:04h

Novi fudbaler Barselone Osman Dembele rekao je danas da je još daleko od toga da ga porede sa Nejmarom i dodao da se raduje što će imati prilike da uči od Lionela Mesija.

"Postoji razlika izmedju mene i Nejmara. On je jedan od najboljih fudbalera na svijetu. Ja sam mlad, odigrao sam samo dvije sezone kao profesionalac. Pokušavam da učim svaki dan, pokušavam da napredujem", rekao je Dembele na predstavljanju.

Francuski fudbaler je danas prošao medicinske preglede i potpisao petogodišnji ugovor sa Barselonom, a nakon toga je i zvanično predstavljen.

On je rekao da mu je san bio da zaigra u klubu za koji navija od malena i dodao da se raduje što će igrati zajedno sa Mesijem.

"Želim da učim od njega. On je fantastičan igrač, najbolji u istoriji. Biće mi čast da igram u njegovom timu. Želim da vidim kako igra, želim da vidim šta radi na terenu i van njega. Dašao sam da učim", rekao je 20-godišnji Dembele, koji će u novom klubu nositi dres sa brojem 11 koji je do prelaska u Pari Sen Žerme nosio Nejmar.

Barselona je Borusiji iz Dortmunda za transfer Dembelea platila 105 miliona eura, s tim da bi uz bonuse taj transfer mogao da dostigne cifru od 147 miliona eura. To je najveći transfer u istoriji Barselone. Otkupna klauzula u njegovom ugovoru iznosi 400 miliona eura.

"Važno je da radim svoj posao na terenu, visina transfera mi ne stvara pritisak", rekao je on.

Dembelea je danas pozdravilo i oko 17.000 navijača na Nou Kampu iako je prezentacija bila odložena za oko dva sata zbog birokratskog problema koji je odložio potpisivanje ugovora.

Bonus video: