Arsenal stao s igračem više, Junajted od 0:2 do 3:2, Vest Hem preko Brajtona do 1. mjesta

Fulam odnio bod sa "Emirejtsa" (2:2), "čekićari" zaustavili Brajton (3:1)

11684 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 26.08.2023. 20:29h

Arsenal je posustao prvi put ove sezone - dogodilo se to u trećem kolu Premijer lige u malom londonskom derbiju protiv Fulama.

Nije bilo pobjednika na "Emirejtsu" (2:2), a Fulam je do remija došao u 87. minutu golom Žoaa Paljinje poslije kornera koji je iznudio Adama Traore.

"Kotidžersi" su prvi poveli (Andreas Pereira je u prvom minutu iskoristio nekoliko nesporazuma u odbrani rivala), ali su "tobdžije" potom zagospodarile teren i uradile ono što je tražio Mikel Arteta.

Prvo je Bukajo Saka u 70. iskoristio penal, a već u 73. se upisao i Edi Nketia...

Djelovalo je da je Arsenal došao na svoje, posebno kada je Fulam u 83. ostao sa desetoricom zbog isključenja Nigerijca Kelvina Basija, ali uslijedio je odgovor - Paljinja je u gužvi iz voleja matirao Arona Ramsdejla.

Imao je Arsenal dvije šanse da dođe do trijumfa, a zicer nad zicerima je na drugoj strani promašio Traore - zaustavio ga je Ramsdejl...

"Od početka smo sami sebi zagorčali život. Mogli smo da postignemo pet, šest ili sedam golova, a kada nismo - uslijedila je kazna. Uradili smo mnogo dobrih stvari, ali umjesto tri osvojili smo samo bod", rekao je menadžer Arsenala Mikel Arteta.

Spektakl je viđen i na "Old trafordu", gdje je Mančester junajted pronašao put do pobjede iako je poslije četiri minuta gubio 2:0 od Notingem foresta (pogoci Taiva Avonijija i Vilija Bolija).

"Crveni đavoli" su morali da reaguju, navijači su to jednostavno zahtijevali, pa je velikan upisao drugi trijumf u sezoni.

Već u 17. minutu je Kristijan Eriksen smanjio minus, Kazemiro je u 52. izjednačio, a tačku na preokret je stavio Bruno Fernandeš iz penala u 76.

"Početak meča nije mogao da bude gori po nas, ali smo pokazali karakter i nismo gubili glavu. Vjerovali smo u sebe i plan utakmice, igrali dobro i postigli tri gola. Bio je ovo sjajan preokret. Uz sve poštovanje preka Forestu, nismo smjeli da dozvolimo da onako gubimo 2:0", istakao je menadžer Junajteda Erik ten Hag.

Everton je opet razočarao, doživio je treći poraz, a još nije postigao gol...

Sada se na "Gudison parku" radovao Vulverhempton 1:0, tri boda mu je donio Saša Kalajdžić u 87. minutu.

Pobjednika nije bilo u duelu Brentforda i Kristal Palasa - 1:1.

U posljednjem meču današnjeg programa, Vest Hem je savladao Brajton u gostima 3:1 i preuzeo 1. mjesto sa sedam bodova i boljom gol-razlikom od gradskih rivala Totenhema i Arsenala.

Izabranici Dejvida Mojesa su prepustili posjed "galebovima", ali su iz kontri bili ubitačni - mrežu domaćih je načeo Džejms Vord-Prauz u 19. minutu, u 58. na 2:0 povisio Džared Bouen, a sve dileme u 68. riješio Mikail Antonio.

Paskal Gros je u 81. minutu samo ublažio poraz tima koji je sezonu počeo sa dvije pobjede.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: