Pobjeda Budućnosti, remi Sutjeske, poraz Dečića - trojka na vrhu sa po 11 bodova

Šampion lako protiv Arsenala (2:0), Sutjeska vezala šesti meč bez pobjede nakon remija u Petrovcu (1:1), prvi gol i prva pobjeda Rudara - 1:0 protiv Dečića, Mornar protiv Jedinstva od 0:2 do 4:3

42244 pregleda 26 reakcija 25 komentar(a)
Slavlje fudbalera Mornara, Foto: FSCG
Slavlje fudbalera Mornara, Foto: FSCG

Tri tima poravnata su na vrhu tabele Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige sa po 11 bodova, epilog je mečeve šestog kola.

Budućnost je lako pobijedila Arsenal pod Goricom (2:0) i prečicom se vratila na vrh, gdje se već nalazilo Jezero nakon jučerašnje pobjede protiv Mladosti Lob.bet, a tu je i Petrovac, koji je golom u posljednjem minutu zaustavio Sutjesku - 1:1.

Iza njih je sa 10 bodova ostao Dečić, koji je propustio veliku priliku da bude sam na čelu tabele. Tuzani su, međutim, bili blijedi protiv Rudara, dozvolivši Pljevljacima da postignu prvi gol i ostvare prvu pobjedu ove sezone (0:1).

Meč kola igran je u Baru, gdje je Mornar gubio 2:0 od Jedinstva France, a onda preokrenuo - 4:2 za domaće i prva pobjeda ove sezone, uz tri remija. Bjelopoljci su u nadoknadi ubliažili poraz (4:3).

Sutjeska je na stadionu "Mitar-Mićo Goliš" produžila lošu seriju, iako je bila veoma blizu da je prekine.

Petrovac - Sutjeska
foto: FSCG

Nikšićani su bili mnogo bliži pobjedi, vodili su od 43. minuta sjajnim Milana Mirosavljeva (razoran volej-udarac, na centaršut Matanovića), a u nastavku kontrolisali i igru, i rezultat...

Samo se, međutim, činilo da je tako, jer je u 90. minutu stigao šok za izabranike Vladimira Jankovića, nekadašnjeg trenera Petrovca.

Rezervista Nikola Zvrko "promiješao" je gostujuću odbranu na malom prostoru u šesnaestercu i ciljao dalji ugao - 1:1.

Sutjeska ne zna za pobjedu već šest utakmica, računajući i evropski potop u Andori.

Budućnost je mnogo lakše nego što se očekivalo slomila Arsenal pod Goricom, a sve je riješeno nakon nešto više od pola sata.

Petar Grbić je u 13. minutu prošao po lijevoj strani i lijepo plasirao loptu u gornji ugao gola Puletića. Odbrana Tivćana je u 32. neobjašnjivo ostavila samog Vladana Adžića nakon prekida, pa je drugi gol bio neminovan.

Tivćani su doživjeli prvi poraz ove sezone, pa nakon šest kola više nema neporaženih.

Rudar je pet utakmica bio bez pobjede i bez gola, a onda je osvojio bodove tamo gdje je malo ko očekivao.

Izabranici Nedeljka Vlahovića pobijedili su Dečić na terenu OFK Titograda, lijepim golom glavom Japanca Sentokua nakon centaršuta Pupovića u 34. minutu.

Sentoku slavi gol Rudara
Sentoku slavi gol Rudarafoto: FSCG

Očekivao se juriš Tuzana u nastavku, ali ništa od toga - samo jalovi napadi i razočaravajuće izdanje izabranika slovačkog trenera Juraja Jarabeka.

Jedinstvo Franca je preko Koraća iz penala i nekadašnjeg igrača Mornara Andreja Cvijovića već nakon 13 minuta igre vodilo 2:0 u Baru.

Uslijedila je mnogo bolja igra domaćih i veliki preokret. Aleksandar Vujačić je sa dva gola, oba nakon velike gužve u šesnaestercu, izjednačio u finišu prvog poluvremena, da bi Marko Ćetković u 63. minutu iskoristio veliku grešku golmana Bjelopoljaca Akovića za potpuni preokret.

Predstava na Topolici u finišu je uljepšana sa još dva gola, po jednim na obje strane - Baošića nakon prekida za domaće, Koraća za goste, za konačnih 4:3.

Rezultati

18.30

PETROVAC - SUTJESKA MERIDIANBET 1:1 kraj

Nikola Zvrko 90. - Milan Mirosavljev 43.

20.00

BUDUĆNOST - ARSENAL 2:0 kraj

Petar Grbić 13, Vladan Adžić 32.

DEČIĆ - RUDAR 0:1 kraj

Arihiro Sentoku 34.

MORNAR - JEDINSTVO FRANCA 4:3 kraj

Aleksandar Vujačić 29, 39, Marko Ćetković 63, Jovan Baošić 74. - Žarko Korać (penal) 11, 90+5, Andrej Cvijović 13.

Odigrano u petak

MLADOST LOB.BET - JEZERO 1:2

Standings provided by Sofascore

Bonus video: