Neki novi klinci: Veigu zvao Napoli, otišao u Al-Ahli

Mladi Španac je u Selti igrao za 500.000 eura godišnje, Napoli mu je ponudio 2,2 miliona, što je prihvatio, ali je onda Al-Ahli dao 12,5 miliona neto po sezoni za trogodišnji ugovor

5858 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Gotovo svi transferi koje su ovog ljeta obavili saudijski klubovi su donekle bili očekivani, jer su uzeli ili zvijezde čiji se sjaj gasi (Nejmar, Mane, Firmino, Fabinjo, Kulibali...) ili igrače u najboljim godinama koji nisu bili ni blizu najvećih klubova (Sergej Milinković-Savić, Aleksandar Mitrović, Otavio...), ali bi odlazak Gabrija Veiga mogao da bude najava tektonskih promjena.

Mladi vezista Selte, otkriće Primere u prošloj sezoni, najbolji igrač februara, budućnost španskog fudbala i momak kojeg su ovog ljeta željeli Mančester siti, Liverpul, Čelsi, PSŽ, a na kraju i Napoli, odabrao je prelazak u Al-Ahli.

Napolitanci su sve bili dogovorili sa klubom iz Viga, ali se Veiga naprasno povukao iz pregovora. Nije trebalo mnogo vremena da se otkrije ko je „krivac”.

Transfer je dogovoren prije nekoliko dana, kada je Toni Kros na društvenim mrežama jednom riječju stavio do znanja šta misli o tome:

„Sramotno”.

Veiga je zauzeo osmo, posljednje mjesto rezervisano za strance, koja su ranije popunili golman Eduar Mendi iz Čelsija, štoperi Rodžera Ibanjez iz Rome i Merih Demiral iz Atalante, vezista Frank Kesi iz Barselone i ofanzivci Alan San Maksiman iz Njukasla, Rijad Marez iz Mančester sitija i Roberto Firmino iz Liverpula.

Mladi Španac je u Selti igrao za 500.000 eura godišnje, Napoli mu je ponudio 2,2 miliona, što je prihvatio, ali je onda Al-Ahli dao 12,5 miliona neto po sezoni za trogodišnji ugovor.

Možda će se, kada bude imao 24 godine, vratiti u Evropu i ispuniti san da zaigra za Španiju. Sada mu je bio blizu, selektor Luis de la Fuente ga je imao u planu, ali poslije odlaska u Arabiju će teško biti pozivan...

Bonus video: