Veliki uspjeh KMF Titograda, Crna Gora ima futsal predstavnika u glavnoj fazi kvalifikacija za LŠ

Titograd u meču 3. kola savladao holandski Ajndhoven sa 5:2, iako mu je za ovjeru prvog mjesta bio dovoljan i bod

10537 pregleda 9 komentar(a)
Foto: KMF Titograd
Foto: KMF Titograd

KMF Titograd, crnogorski prvak u futsalu, prvi put u istoriji se plasirao u glavnu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Veliki uspjeh izabranika Zorana Milaševića, koji su napokon osvojili turnir prelinminarne faze kvalifikacija, koji su organizovali treći put zaredom.

Svo iskustvo koje su sakupili prethodnih godina, uz nekoliko dobrih pojačanja ovog ljeta, pomoglo im je da budu prvi u grupi ispred holandskog Ajndhovena, gruzijskog Georgijansa iz Tbilisija i gibraltarske Evrope.

U odlučujućem meču trećeg kola Titogradu je protiv Ajndhovena bio dovoljan i bod za potrvdu prve pozicije, Holanđani su na kraju primili pet golova u dvorani "Voko" u Donjoj Gorici - 5:2!

U prva dva kola crnogorski prvak je savladao sa 4:3 ekipu Gregorijansa, koja se pokazala kao najteži rival, dok je Titograd bio bolji od Evrope sa 4:1.

Pojačanje iz Bosne i Hercegovine, Samir Gosto, doveo je Titograd u vođstvo već u 3. minutu, ali su Holanđani izjednačili preko Cejara u 20.

Nije to destabilizovalo Milaševićeve igrače, pa je Gosto novim golom u 27. minutu vratio prednost, a kada je Filip Marković deset sekundi prije kraja prvog poluvremena pogodio za 3:1, bilo je jasno ko ide u glavnu rundu.

Gosti su smanjili preko Bukarija iz penala, a nakon dva gola Nikole Cimbaljevića u finišu Podgoričani su počeli slavlje.

Poznato je da će se turnir glavne runde kvalifikacija igrati u oktobru, domaćin će biti Zagreb, a jedan od rivala super-jaki Dinamo Zagreb.

Bonus video: