Milinković: Morali smo da postignemo treći gol, neki igrači još nisu fizički spremni

Budućnost sinoć u 6. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige savladala Arsenal iz Tivta 2:0

7560 pregleda 7 komentar(a)
Mladen Milinković, Foto: FK Budućnost
Mladen Milinković, Foto: FK Budućnost

Na vrhu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige od sinoć su tri ekipe sa po 11 bodova - Jezeru i Petrovcu se priključila i Budućnost, koja je u 6. kolu savladala na domaćem terenu Arsenal iz Tivta 2:0.

Nakon pobjede u derbiju nad Sutjeskom (2:1) aktuelni šampion je upisao još jedan trijumf i najavio bolju formu.

“Nama je bilo bitno da pobjedom ovjerimo tri boda iz Nikšića koja smo osvojili prethodne nedjelje. Sa toga aspekta upisali smo bitnu pobjedu. Polako ulazimo u ritam trijumfa, jer ako imate visoke ambicije svaki izgubljeni bod može da vas košta na kraju prvenstva”, rekao je trener "plavih" Mladen Milinković za klupski sajt.

Strijelci su bili Adžić i Grbić, ali Milinković smatra da je pobjeda morala da bude ubjedljivija.

“Postigli smo prelijep gol Grbića nakon solo akcije, zatim je stigao pogodak Adžića iz prekida, ali ono što nismo smjeli sebi da dozvolimo je da ne postignemo i treći gol i tako riješimo utakmicu. Posljednjih 12-13 minuta smo igrali sa 10 igrača, jer smo izvršili sve izmjene, a jedan igrač se povrijedio, zato smo morali da riješimo meč ranije”, jasan je Milinković.

Do reprezentativne pauze ostala su dva meča - u srijedu u Kupu na domaćem terenu protiv Podgorice, a onda u nedjelju u gostima protiv Jedinstva u domaćem šampionatu.

“Možemo da budemo zadovoljni pobjedom i zalaganjem, a očigledno je da neki igrači još nisu najbolje fizički pripremljeni, kao što nisu ni u najboljoj formi. Iskreno, nadam se – kada budu u pravoj formi – da ćemo da budemo još bolji”, poručio je Mladen Milinković.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: