Barselona od 2:0 do 2:3, pa do pobjede na gostovanju Viljarealu, Jamal je nova velika stvar

Meč sa sedam golova i prepun preokreta riješio Robert Levandovski u 71. minutu. Utakmicu obilježili i aplauzi domaćih navijača 16-godišnjem biseru Barse, Laminu Jamalu

4733 pregleda 4 komentar(a)
Lamin Jamal u zagrljaju Roberta Levandovskog, Foto: REUTERS/Pablo Morano
Lamin Jamal u zagrljaju Roberta Levandovskog, Foto: REUTERS/Pablo Morano

Pričaće se o preokretima, o sedam golova na "Estadio da la keramika", ali možda će se meč Viljareal - Barselona najviše pamtiti po početku velike karijere.

Pravi ljubitelji fudbala to znaju da osjete, a navijači "žute podmornice" su više puta pokazali koliko vole "najvažniju sporednu stvar na svijetu". A detalj iz 76. minuta je jasno pokazao sve - svi su aplaudirali biseru Barselone Laminu Jamalu, kada je ustupao mjesto na terenu Ansuu Fatiju.

Mladi fuddbaler, koji je 13. jula proslavio tek 16. rođendan, asistirao je Gaviju za prvi gol i odigrao toliko dobro, da je proglašen za igrača meča.

A meč je bio prepun uzbuđenja. Barsa je povela 2:0 preko Gavija u 12. i srećnim pogotkom Frenkija de Jonga u 15. minutu, ali je Viljareal preokrenuo.

Huan Fojt u 26. i Aleksander Serlot u 40. su izjednačili do poluvremena, a Aleks Baena pogodio za 3:2 već u 50. minutu.

Barsa je, ipak, zadala konačni udarac - Feran Tores je izjednačio u 68. nakon karambola u šesnaestercu, a Levandovski tri minuta kasnije pogodio za pobjedu nakon odličnog šuta i stative Jamala.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: