Asovi i dalje bez kluba: Jovetić, Serhio Ramos, Azar...

Transfer ljeto bliži se kraju, a nekoliko - ne tako davno - velikih fudbalera još su u potrazi za novom sredinom

7131 pregleda 6 komentar(a)
Jovetićev posljednji klub bila je Herta iz Berlina, Foto: Hertha BSC/Twitter
Jovetićev posljednji klub bila je Herta iz Berlina, Foto: Hertha BSC/Twitter

Ljetnji prelazni rok u svim jačim ligama završava se u petak, a nekoliko fudbalera koje je do ovog ljeta bilo teško zamisliti bez kluba i dalje su u potrazi za novom destinacijom gdje će nastaviti karijeru.

Među njima je i naš kapiten Stevan Jovetić, koji se još na kraju prošle sezone oprostio od navijača Herte. Tokom ljeta nije bilo konkretnih naznaka gdje bi nekadašnji majstor (između ostalih) Fiorentine, Mančester sitija, Intera i Sevilje mogao da igra sljedeće sezone.

Navodno je u posljednje vrijeme interesovanje pokazao Olimpijakos, ali očigledno da odlazak u Grčku trenutno nije prioritet za Jovetića.

Osim crnogorskog kapitena, još nekoliko nekada velikih igrača i dalje traže klub.

Najveće ime svakako je Serhio Ramos - zlatni kapiten Real Madrida i svjetski i evropski šampion sa Španijom.

Ramos je nedavno raskinuo ugovor sa Pari Sen Žermenom, a nakon povrede Edera Militaoa pojavila se informacija o velikom i pomalo neočekivanom povratku u Real, ali od toga čini se neće biti ništa.

Postojala je opcija i povratka u Sevilju, ali ga ne žele ni u njegovoj Andaluziji, pa se najrealnije čini da bi Ramos mogao putem Kristijana Ronalda ili Lionela Mesija - u Saudijsku Arabiju ili MLS ligu.

Kada je 2019. Eden Azar za 100 miliona eura iz Čelsija prešao u Real Madrid niko nije mogao ni da zamisli da će majstor iz Belgije četiri godine kasnije biti bez kluba.

Njegovo vrijeme u Realu mogla bi da opiše samo jedna riječ - katastrofa. Povrede, nedostatak motivacije, loše navike van terena i višak kilograma - sve to je pratilo ovog momka u Madridu, pa i ne čudi što se teško koji klub "ima hrabrosti" da ga dovede ovog ljeta.

Bez kluba je još jedan bivši svjetski šampion, a igra na istoj poziciji kao Serhio Ramos.

Žerom Boateng je komandovao odbranom Njemačke na Mundijalu 2014, bio je dugo godina uzdanica Bajerna (iako ga mnogi pamte po finti Lionela Mesija), a nakon dvije godine u Lionu i sa 34 godine na leđima ostao je bez kluba. Trenutno, bar kada su u pitanju medijski natpisi, niko nije iskazao interesovanje da ga dovede.

Svjetski šampion bez kluba je i Huan Mata (posljednju sezonu proveo u Galatasaraju), kao i njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije Španije i Mančester junajteda David de Hea.

De Hea je ovog ljeta nakon 12 godina napustio "Old Traford", ali iako se činilo da bi brzo mogao da pronađe klub to se i dalje nije desilo.

Bonus video: