Radonjić novi direktor Omladinske škole Budućnosti: Da što više dječaka bude u prvom timu

"Na momcima je da se zalaganjem i ponašanjem nametnu, a klub će im sigurno dati šansu ukoliko je zasluže. Primjera je mnogo, a posljednji u nizu je Vasilije Adžić"

5233 pregleda 9 komentar(a)
Radonjić, Foto: FK Budućnost
Radonjić, Foto: FK Budućnost

Dres Budućnosti nosio je na početku i zalasku karijere (u sezoni 1999/2000, pa od 2011. do 2014), bio je kapiten "plavo-bijelih", a sada se u najveći fudbalski klub Crne Gore vraća da pomogne kako bi mladi talenti išli pravim putem.

Srđan Radonjić je novi direktor Omladinske škole Budućnosti, objavio klub iz Podgorice na svom sajtu.

"Vratio sam se na meni dobro poznato mjesto, jer sam radio kao koordinator Omladinske škole Budućnosti, ujedno bio i koordinator kluba ispred Fudbalskog saveza Crne Gore. Direktor Omladinske škole je slična funkcija, s tim što sada imam mnogo veću slobodu u donošenju odluka, a to sa sobom donosi i veću odgovornost", objasnio je za klupski sajt Radonjić.

Njegov cilj je jasan...

"Nadam se da ćemo neke vidljive nedostatke brzo poboljšati i riješiti, a najbitnije od svega je da što više dječaka iz škole bude u prvom timu", jasan je Radonjić.

Nekadašnji napadač je posljednji posao u Budućnosti imao kao pomoćnik u stručnom štabu Mladena Milinkovića, tokom njegovog prvog mandata u Podgorici.

"U prethodnom periodu od kada sam tu stavili smo akcenat upravo na to da se što više dječaka priključi prvom timu. Često su omladinci i kadeti trenirali sa prvim timom, a to je odmah znak da su na skeneru šefa stručnog štaba Mladena Milinkovića. I sportski direktor Andrija Delibašić, i trener Milinković, kao i ja iz dana u dan pratimo treninge mlađih kategorija i ne želimo ništa da propustimo", objasnio je Radonjić.

Smatra da je na talentovanim momcima da se zalaganjem i ponašanjem nametnu, a da će im klub sigurno dati šansu ukoliko je zasluže.

"Primjera je mnogo, a posljednji u nizu je Vasilije Adžić", dodao je Radonjić.

Omladinci i kadeti Budućnosti na startu sezone su ostvarili po dvije pobjede na dvije utakmice, dok su pioniri takođe slavili na startu.

"Generalno, cilj je kao što sam naglasio da što više igrača dođe do prvog tima i igra važnu ulogu, ali bitno je i razvijanje pobjedničkog mentaliteta. Budućnost mora da pobjeđuje u svim selekcijama, jer kada ti momci dođu do prvog tima lakše će podnijeti pritisak", istakao je Radonjić.

Nagasio je i da je otvoren za trenere, roditelje...

"Uvijek gledamo i neke druge talentovane igrače, jer želimo da u Budućnost dovedemo što više talentovane djece", kaže Radonjić.

Iz Budućnosti navode da škola fudbala ovog kluba počinje sa radom 2. septembra, kada će biti odrađen i prvi trening na Kampu na Starom aerodromu i kada će biti izvršen upis. Naglašavaju da će na svakom narednom treningu biti omogućen dodatni upis svakome ko želi da se pridruži, a da je sve informacije moguće dobiti na broju telefona +382 67 097 605.

"Školica fudbala je predviđena za sve djevojčice i dječake od šest do 11 godina, posvetićemo im se mnogo više nego u prethodnom periodu, a osnovni cilj je da kroz igru i druženje učimo prve fudbalske korake. Uradićemo sve da svi početnici budu prisutni na nekim turnirima na kojima nas neće zanimati rezultat, dok će generacija 2012/13 igrati svoju ligu", zaključio je Radonjić.

Bonus video: