Titograd za ponos Podgorici i Crnoj Gori

Najtrofejniji crnogorski klub pod okriljem FSCG, KMF Titograd, plasmanom u glavnu rundu Lige šampiona promijenio mapu evropskog futsala

8012 pregleda 4 komentar(a)
Titograd je nakon 15 godina uspio do prvog velikog međunarodnog klupskog uspjeha crnogorskog futsala, Foto: KMF Titograd
Titograd je nakon 15 godina uspio do prvog velikog međunarodnog klupskog uspjeha crnogorskog futsala, Foto: KMF Titograd

Iznenadili su sve - domaću sportsku javnost, poznavaoce prilika u drugom po popularnosti takmičenju pod okriljem Fife, ali i nadmašili najsmjelija lična nadanja. Tek, pobjedom u preliminarnoj rundi kvalifikacija Lige šampiona u Futsalu, KMF Titograd je izborio vizu za veliku scenu. Prvi put u istoriji najtrofejnijeg crnogorskog kluba u sklopu FSCG.

U utakmici odluke, KMF Titograd je nadvisio holandski Ajndhoven sa 5:2, i igraće u glavnoj rundi kvalifikacija Lige šampiona u Zagrebu.

"Vjerovali smo, dali sve od sebe i isplatio se paklen ritam pripreme u užarenoj Podgorici. Naravno da smo bili svjesni pozicije autsajdera, ali eto, dobili smo sjajnu ekipu iz Gruzije i to nam je otrvorilo vrata pobjedi, jer samo prvo mjesto je značilo prolazak među 32 ekipe. I presrećni smo jer to je rezultat za ponos Titogradu, gradu i Crnoj Gori", priča za "Vijesti" trener KMF Titograda, Zoran Milašević.

Titograd je mjesto u preliminarnoj rundi evropskog elitnog takmičenja zaslužio sedmim naslovom prvaka Crne Gore u futsalu, što ga čini najtrofejnijim pod okriljem Fudbalskog saveza.

"Tačno je da smo se pojačali nakon titule, angažovali petoricu crnogorskih reprezentativaca, ali i dvojicu internacionalaca - Krstovski je došao iz Sjeverne Makedonije, a Gosto iz Bosne i Hercegovine. Ipak, nama su problem predstavlajle povrede, pa nismo mogli da računamo na zvanično najboljeg crnogorskog igrača, Luku Vuletića i našeg reprezentativca Marka Spasojevića. To je unosilo sumnju, ali smo ipak izdržali kao jedna ljubavlju prema ovom sportu i klubu povezana grupa", kaže Milašević.

Kakvi su izgledi da njih dvojica budu spremni za turnir glavne runde od 24. oktobra u Zagrebu?

"Nadamo se da će biti u stroju, prelaznog roka a samim tim i pojačanja neće biti. Mi smo već napravili čudo, jer recimo za ekipu iz Gruzije igrao je Brazilac Roninjo, učesnik posljednjeg fajnl-fora Lige šampiona u dresu Anderlehta, ali i dvojica ruskih reprezentativaca. A Rusija je među tri najbolje selekcije u svijetu u futsalu", naglasio je Milašević i dodao:

"I u Zagrebu ćemo biti autsajderi, ali svjesni da moramo dati najviše. Samo tako možemo imati uvid koliko nam nedosatje do igre na elitnom nivou. U Zagrebu osim domaćeg Dinama u grupi su prvak Poljske KSC Lubava i šampion Švedske Erebro. U svakom slučaju uživaćemo u nadmetanju protiv vrhunskuih ekipa, koje imaju milionske budžete, odlično plaćene profesionalce, dok naši igrači su amateri i nakon radnog vremena dolaze na trening. Ipak je to velika razlika, ali nećemo parket napustiti bez borbe", obećao je Milašević.

Futsal Zagreb
foto: Uefa

Bonus video: