Radulović: Dva najvažnija meča, sa šest bodova bićemo gotovo u ravnopravnoj poziciji sa rivalima

"Na polovini smo kvalifikacija, imamo šanse za osvajanje jednog od prva dva mjesta u - kako su dosadašnji rezultati pokazali - ujednačenoj grupi"

25267 pregleda 17 komentar(a)
Radulović, Foto: Reuters
Radulović, Foto: Reuters

Pobjeda nad Bugarskom u Razgradu (1:0), poraz od Srbije pod Goricom (2:0), pa remi sa Mađarskom (0:0) takođe na nešem najvećem stadionu...

Fudbaleri Crne Gore nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. nastavljau 7. i 10. septembra protiv Litvanije u gostima i revanšom sa Bugarima.

Možda su do sada "sokolovi" mogli da skupe i koji bod više, posebno zbog dva derbija pred svojim navijačima, ali ukoliko tokom septembra upišu dvije pobjede ponovo bi mogli da sanjaju o Euru 2024.

"Očekuju nas dvije veoma teške utakmice koje su ujedno najvažnije u ovom takmičarskom ciklusu. Na polovini smo kvalifikacija, imamo šanse za osvajanje jednog od prva dva mjesta u - kako su dosadašnji rezultati pokazali - ujednačenoj grupi", poručio je selektor Miodrag Radulović za FSCG nakon što je danas saopštio spisak od 27 igrača na koje će računati za pomenute mečeve.

Naš selektor je ponovio da Crna Gora želi do kraja da se bori, kako je rekao, sa veoma jakim rivalima za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Ponoviću - naredne dvije utakmice imaju ogroman značaj. Ukoliko uspijemo da osvojimo svih šest bodova stavljamo se u gotovo ravnopravnu poziciju sa rivalima uoči finiša kvalifikacija, što nam je i bio cilj kada smo počinjali ovaj ciklus", jasan je Radulović.

Dakle, pobjede su sve što zanima Crnu Goru protiv Litvanije i Bugarske.

"Spremni smo i maksimalno motivisani da u septembarskim mečevima savladamo Litvaniju u gostima i Bugarsku pred našim navijačima", zaključio je Radulović.

Bonus video: