Braga i Jang bojs rutinski do Lige šampiona, Galatasaraj preživio već viđene produžetke

Molde opet namučio turskog velikana, dao gol za 2:1, koji je poništen zbog ofsajda, a onda nesrrećno primio pogodak za drugi minimalan poraz u dvomeču. Jang bojs lako sa Makabijem iz Haife, Braga i drugi put bolja od Panatinaikosa

6027 pregleda 0 komentar(a)
Mauro Ikardi slavi prvi gol protiv Moldea, Foto: dia images via AP
Mauro Ikardi slavi prvi gol protiv Moldea, Foto: dia images via AP

Poznato je 29 učesnika Lige šampiona, jer su prve tri vize iz kvalifikacija zaradili Braga, Jang bojs i Galatasaraj.

Nakon pobjede u svom Kamelonomu (2:1), Portugalci su lako odbili sve nalete Panatinaikosa, koji nije stvorio praktično nijednu veliku priliku.

Braga je iskusno čekala svoju šansu i dočekala je u 83. minutu - nakon greške Islanđanina Magnusona, gosti su odlično reagovali, našli usamljenog Brumu, koji je dao gol odluke.

Tako se portugalski tim poslije 11 godina vratio u elitno takmičenje, PAO će čekati još duže, jer je posljednji put bio učesnik elite u sezoni 2010/2011.

Najlakše je posao odradio Jang bojs, koji je savladao Makabi iz Haife 3:0 golovima Itena u 23. i Ugrinića u 46. minutu, te autogolom Seka u 28.

Najteže je mjesto u eliti obezbijedio Galatasaraj, koji je nakon 3:2 u Norveškoj savladao Molde na "Ali Sami Jenu" (2:1).

Nije, međutim, moglo bez drame. Mauro Ikardi je iznudio i iskoristio penal već u 7. minutu, ali je Molde igrao odlično i do zasluženog izjednačenja stigao u 66. minutu nakon sjajne asistencije Brejvika i pogotka Hestada.

Fernando Muslera je odbranio nekoliko zicera gostima, ali je bio nemoćan u 81. minutu, kada ga je savladao Beriša.

Pregledom VAR-a je gol poništen, a Galata srećno došla do pobjede - Anhelinjo je šutnuo iz slobodnog udarca, a lopta pogodila Elingsena i prevarila golmana Karlstrema.

Elingsen je apsolutni tragičar ovog dvomeča, jer je na isti način skrivio gol i na prvoj utakmici, a večeras je napravio i faul za penal.

Zanimljivo, Galata je na večerašnjem meču imala samo dva šuta u okvir gola i oba puta je lopta završila u mreži.

Utakmicu je obilježio i sudar glavama gostujućih igrača Kase i Knutcona, zbog kojeg su morali da izađu iz igre u 21. minutu.

Imena posljednja tri putnika u Ligu šampiona biće poznata sjutra, kada se igraju revanši AEK - Antverpen (prvi meč 0:1), Kopenhagen - Rakov (1:0) i PSV - Rendžers (2:2).

Bonus video: