Steševiću crnogorski derbi u Uzbekistanu

Metalurg Bekabad Veska Steševića bolji od Sodgiane Ivana Boškovića 3:1. Sodgiana je, međutim, i dalje bolje plasirana na tabeli, sa tri boda više

2867 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FK Dečić
Foto: FK Dečić

U dalekom Uzbekistanu danas se igrao "crnogorski derbi", a slavio je - stariji.

Vesko Stešević, koji sa pomoćnikom Nenadom Vukčevićem predvodi Metalurg Bekabad, pobijedio je sa 3:1 Sodgianu, na čijoj klupi sjedi Ivan Bošković, pomaže mu Rade Petrović Njegoš.

Duel na stadionu Metalurga riješen je do 60. minuta, kada su domaći vodili 3:0 - dva gola je postigao Uzbekistanac Urinboev, jedan Bosanac, Kerim Palić. Smanjili su gosti u finišu, golom Kenjajeva.

Boškovićeva Sodgijana i dalje je bolje plasirana na tebeli, sa tri boda više, a Steševićev Metalurg je ostvario važnu pobjedu u borbi za opstanak i sada ima pet bodova prednosti u odnosu na najbliži tim u opasnoj zoni.

Stešević, nekašnji trener Podgorice, Dečića, OFK Titograda, Grblja, koji je kao pomoćnik Miodragu Božoviću Grofu radio u Dinamu iz Moskve, Amkaru, Rostovu... je preuzeo Metalurg marta ove godine, sa ciljem da izbori opstanak.

Bošković je, s druge strane, starosjedilac i trener koji je izgradio ime u Uzbekistanu. Prije Sodgijane vodio je mlađe kategorije, a onda i prvi tim Bunjodkora, jednog od najvećih tamošnjih klubova.

Bonus video: