Rezultatski kolaps Sutjeske, u četvrtfinalu Kupa Dečić, Budućnost, Petrovac, Rudar...

Odigrane utakmice osmine finala Kupa, Dečić eliminisao Sutjesku - 1:0. Prošli i drugoligaši Bokelj i Kom

22857 pregleda 64 reakcija 19 komentar(a)
Dečić se revanširao Nikšićanima za eliminaciju iz prošle sezone, Foto: FSCG
Dečić se revanširao Nikšićanima za eliminaciju iz prošle sezone, Foto: FSCG

Blamaža u Evropi, očajan start u prvenstvu, a sada ispadanje i u Kupu, na prvoj stepenici - još nije ni septembar, a Sutjeska je već doživjela rezultatski kolaps.

Nikšićani su se oprostili od trofeja koji su osvojili u maju, a detronizovao ih je Dečić.

Tuzani su se na "DG areni", u derbiju prve runde, revanširali Sutjesci za eliminaciju u polufinalu prošle sezone - 1:0. Presudio je gol Draška Božovića, koji je silovito u 43. minutu iz slobodnog udarca pogodio bliži ugao gola Suada Ličine.

Božović je i prije toga, iz mnogo lakše situacije, propustio da postigne gol, ali je Ličina sjajno reagovao, odličnu šansu imao je i Stijepović. Dečić mnogo bolji u prvom dijelu, u nastavku je krenula Sutjeska, ali nedovoljno - najveću šansu imao je Dušan Vuković u 79. minutu, odbranio mu je Igor Nikić.

U četvrtfinale su prošli i Budućnost, Petrovac, Rudar, Jezero, Mornar, te drugoligaši Kom i Bokelj.

Budućnost se bez problema obračunala sa drugoligašem Podgoricom na svom terenu (4:0). Adnan Orahovac je glavom nakon kornera u 11. minutu načeo goste, potom je na scenu stupio Petar Grbić - pogodio je u 23. minutu na ubacivanje Bojovića, a onda u 40. asistirao Sekuliću za 3:0.

U prvom minutu nadoknade, Bojović je upisao još jednu asistenciju, Sekulić još jedan gol.

Rudaru je krenulo nakon prve pobjede u prvenstvu za vikend, pa je Iskra bila lak plijen u Danilovgradu. Marko Simić je sjajno pogodio u 21. minutu, drugi gol je sredinom nastavka dao Japanac Arihiro Sentoku. Poraz domaćih ublažio je Vlado Gajić minut prije kraja - 1:2.

Petrovac je bio ubjedljiv protiv Grblja na stadionu "Mitar-Mićo Goliš" - 3:0. Sjajan gol Aldina Adžovića u 14. minutu i dvije rutinske realizacije rezerviste Slobodana Babića u nastavku, bile su dovoljne za prolaz.

Kom je golovima Petra Vukčevića, Petra Barca, Vladimira Perišića i Andrije Radonjića pobijedio Berane 4:0 u drugoligaškom derbiju, dok je Bokelj srušio drugoligaša - Mladost DG, i to u gostima (2:1).

Svi pogoci pali su u prvom dijelu, Baba Musa Alasan je doveo Kotorane u vođstvo, odgovorio je Aleksa Maraš, ali je Dragan Mirković u 43. postavio konačnih 1:2.

Jezero i Mornar obezbijedili su plasman u četvrtfinale u prvim utakmicama igranim danas.

Plavljani su u Beranama savladali tivatski Arsenal, finalistu iz prošle sezone, sa 1:0. Presudio je rezervista, Brazilac - Lukas Bareto je u 88. minutu pogodio sa lijeve strane, za veliko slavlje tima Ivana Brnovića, koji je i u prvenstvu na diobi prve pozicije.

Mornar je u samo četiri dana drugi put pobijedio Jedinstvo Francu - ovoga puta u gostima, u Kupu, nakon subotnje prvenstvene pobjede na domaćem terenu (4:3). Ovoga puta nije viđena goleada, presudio je jedan gol - postigao ga je Dejan Račić u 19. minutu, nakon kontranapada, na asistenciju Krisa Ondonga.

Rezultati:

Dečić - Sutjeska Meridianbet 1:0

Draško Božović 41.

Iskra - Rudar 1:2

Vlado Gajić 89. - Marko Simić 21, Arihiro Sentoku 72.

Mladost Lob.bet - Bokelj 1:2

Aleksa Maraš 16. - Baba Musa Alasan 12, Dragan Mirković 43.

Petrovac - Grbalj 3:0

Aldin Adžović 14, Slobodan Babić 61, 67.

Kom - Berane 4:0

Petar Vukčević 24, Petar Barac 56, Vladimir Perišić 81, Andrija Radonjić 87.

Budućnost - Podgorica 4:0

Adnan Orahovac 11, Petar Grbić 23, Balša Sekulić 40, 90+1.

Jezero - Arsenal 1:0

Lukas Bareto 88.

Jedinstvo Franca - Mornar 0:1

Dejan Račić 19.

Bonus video: