Brejdablik ispisao istoriju, Fener siguran, poker PAOK-a, Partizan ponovo izgubio

Plej-of za Ligu konferencije - klub koji je eliminisao Budućnosti početkom ljeta prvi je sa Islanda koji će igrati u grupnoj fazi Uefa takmičenja

17635 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PAOK/Twitter
Foto: PAOK/Twitter
Ažurirano: 31.08.2023. 23:02h

Brejdablik je sezonu počeo u pretkvalifikacijama za Ligu šampiona, svi u Crnoj Gori pamte da je krajem juna dao pet golova Budućnosti.

Taj isti Brejdablik ide u grupnu fazu Lige konferencije - postao je prvi tim sa Islanda koji će igrati u grupi nekog Uefa takmičenja.

Brejdablik je u plej-ofu eliminisao još jednu ekipu koju Podgoričani dobro znaju - makedonsku Strugu (slavio je dva puta po 1:0), koja je od crnogorskog šampiona bila bolja u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Islanđanima je večeras put ka prolasku pokazao Einarson, koji je mrežu Struge zatresao već u 3. minutu.

Fenerbahče je i u revanšu pokazao da je mnogo bolji od holandskog Tventea.

Poslije 5:1 u Istanbulu, u Enshedeu je razliku napravio jedan pogodak - postigao ga je Džeko u 72. minutu.

PAOK, budući klub crnogorskog reprezentativca Seada Hakšabanovića, lako je prošao škotski Harts.

Trijumfovao je u Solunu 4:0, a već nakon dvadesetak minuta igre je vodio 2:0 golovima Taisona i Tomasa. Kasnije su se upisali Konstadelias i ponovo Taison.

Partizan je poslije debakla u Danskoj (5:0) poražen i u Humskoj od Nordsjelanda, sada je primio jedan gol - dao ga je Osman u 30. minutu.

Rijeka je namučila Lil, natjerala ga da igra 120 minuta, ali je na kraju francuski predstavnik ispunio cilj - 1:1, nakon što je u prvom susretu pobijedio 2:1.

Smolčić je pogodio za vođstvo Rijeke, a u 109. minutu je prolaz Lilu osigurao Dejvid...

Crnogorski reprezentativac Andrija Vukčević je u dresu Rijeke bio na terenu od 46. minuta.

Astana našeg Žarka Tomaševića je remizirala u Albaniji i prošla Partizani (1:1, Tomašević je ušao u 89), dok je u grupnoj fazi i tandem Damir Ljuljanović - Edvin Kuč sa kosovskim Balkanijem.

Balkani je izgubio od BATE-a u Mađarskoj 1:0, ali je to mogao da priušti poslije pobjede u Prištini 4:1. Kuč je igrao cijeli meč, Ljuljanović je bio na klupi...

Uloge favorita na putu ka grupnoj fazi su opravdali Fiorentina protiv bečkog Rapida, Ferencvaroš, Bešiktaš, Ajntraht i Aston Vila.

Bonus video: