Meksički mediji tvrde: Andrija Vukčević u Huaresu

Vukčević, ipak, neće biti prvi crnogorski fudbaler u Meksiku, jer je u toj zemlji davne 1998. godine igrao Dejan-Džaja Peković, koji je nosio dres Pueble

4546 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters/Stevo Vasiljević
Foto: Reuters/Stevo Vasiljević

Potvrde još nema, ali meksički mediji nemaju dilemu - Andrija Vukčević je novi fudbaler meksičkog Huaresa.

Huares je odlično počeo novu sezonu, na sedam utakmica osvojio 14 bodova i lider je Lige MX, kao i tim sa najviše postignutih golova - 15.

Crnogorski reprezentativac je prethodnih 19 mjeseci proveo u Rijeci, a o njemu je sa divljenjem govorio trener tima sa Rujevice, Željko Sopić, nakon što je 26-godišnji Podgoričanin odlučio da igra u revanšu kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Lila.

"To je bila njegova posljednja utakmica za Rijeku. Razgovarali smo sa njim, momak je juče trebalo da odleti, ali je odlučio da ostane i pomogne. Jutros smo mu dali zasluženi aplauz, pokazao je koliko voli ovaj grad. Nije uopšte ni razmišljao o svom zdravlju, a znamo da ide u Meksiko", istakao je Sopić u četvrtak veče, nakon što je njegov tim ispao nakon produžetaka.

Vukčević je dan nakon posljednje utakmice za Rijeku otputovao u Španiju, gdje je prošao medicinske preglede, a sada se samo čeka potvrda iz meksičke države Čivava.

Crnogorski reprezentativac je karijeru počeo u Podgorici, potom igrao za Budućnost, drugi tim Sevilju, španski San Fernando, subotički Spartak i belgijski Vasland Bevern, iz kojeg je stigao u Rijeku.

Vukčević, ipak, neće biti prvi crnogorski fudbaler u Meksiku, jer je u toj zemlji davne 1998. godine igrao Dejan-Džaja Peković, koji je nosio dres Pueble.

Bonus video: