Budućnost u Bijelom Polju za potvrdu 1. mjesta, Sekulić oprezan: Jedinstvo je zaslužilo više bodova

„Najbitnije je da na pravi način odradimo utakmicu u Bijelom Polju i ostvarimo pozitivan rezultat, a što se tiče igre - uvijek ima prostora za napredak. Iskreno, mislim da izgledamo mnogo bolje nego na početku sezone”, rekao je 25-godišnji centarfor pred sjutračnji meč sa Jedinstvo Francom (19 časova)

6132 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Pobjedom nad Arsenalom u 6. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige (2:0), Budućnost je izbila na čelo tabele.

Bodovno se izjednačila sa Jezerom i Petrovcem, ali ima najbolju gol-razliku, zbog čega je na mjestu na kojem je završila prošlu sezonu.

Želi da tu i ostane i nakon sjutrašnjeg gostovanja Jedinstvo Franci (19 časova). A u Bijelom Polju se Budućnost, po tradiciji, osjeća kao kod kuće, jer je na 10 gostovanja upisala osam pobjeda i dva remija.

„Rekao sam na početku sezone da svaki protivnik zaslužuje maksimalno poštovanje i respekt. Jedinstvo je prethodne sezone bilo hit prvenstva, a mislim da je u aktuelnoj zaslužilo da osvoji više bodova”, rekao je Balša Sekulić.

Napadač „plavih” smatra da će stadion biti popunjen.

„Draž je kada igramo pred punim tribinama, a Jedinstvo kod kuće uvijek ima sjajnu podršku, koja je iz utakmice u utakmicu vjetar u leđa. Znamo da će da bude teško, ali na nama je da ispunimo svoj cilj. Moramo da budemo koncetrisani, direktni i ujedinjeni. Samo tako možemo doći do tri boda, koja bi nam dala dodatni elan za rad tokom pauze”.

Budućnost je u seriji od tri pobjede, nije izgubila na posljednjih šest utakmica, na kojima ima gol-razliki 14:3.

„Trenutno je najbitnije da na pravi način odradimo utakmicu u Bijelom Polju i ostvarimo pozitivan rezultat, a što se tiče igre - uvijek ima prostora za napredak. Iskreno, mislim da izgledamo mnogo bolje nego na početku sezone, to je plod timskog rada, a vjerujem da će šef sa stručnim štabom tokom pauze sprovesti u djelo sve planove i da ćemo biti bolji”, jasan je 25-godišnji centarfor.

Sekulić je postigao gol u pobjedi nad Sutjeskom u derbiju u Nikšiću (2:1), a u srijedu sa dva pogotka potvrdio ubjedljivu pobjedu nad Podgoricom (4:0) i plasman u četvrtfinale Kupa.

„Svakom fudbaleru su važni golovi, a posebno nama koji igramo na poziciji koja to zahtjeva. Jednostavno, napadač živi od golova i najljepše se osjeća kada pogađa. Vjerujem u sebe i ekipu, znači mi dobra atmosfera u klubu, kao i podrška cijelog tima. Fudbal je timski sport, a zdrav kolektiv je osnov svega”, zaključio je Sekulić.

Bonus video: