Sutjeska prekida loš niz?

Danas se igraju svih pet utakmica 7. kola Meridianbet 1. CFL

12071 pregleda 2 komentar(a)
Balša Sekulić (Budućnost), Foto: fk-buducnost.me
Balša Sekulić (Budućnost), Foto: fk-buducnost.me

Pred današnje 7. kolo Meridianbet 1. CFL-a, tri ekipe su sa po 11 bodova na vrhu tabele. Aktuelni šampion, Budućnost je lider, zbog bolje gol razlike od Jezera i Petrovca.

“Plavo-bijeli” danas gostuju Jedinstvu u 19 sati, dok prvoligaški dan zatvara utakmica Sutjeske u Nikšiću sa Mladosti Lob.bet. Dan otvaraju utakmice primorskog derbija - Arsenal dočekuje Petrovac od 17 sati, a istovemeno u Pljevljima Rudar će početi duel sa Mornarom. Od 19 sati u Beranama Jezero će ugostiti Dečić.

- Jedinstvo je prethodne sezone bilo hit prvenstva, a mislim da je u aktuelnoj zaslužilo više bodova. I stadion će biti popunjen i veliki je izazov i radost kada igramo pred punim tribinama. Znamo da će da bude teško, ali na nama je da ispunimo svoj cilj i slavimo. Moramo da budemo angažovani, direktni i ujedinjeni. Samo tako možemo doći do tri boda za dodatni elan za rad tokom pauze - kazao je Balša Sekulić 25-godišnji napadač "plavo-bijelih", koji je postigao gol u pobjedi u derbiju sa Sutjeskom (2:1).

Jezerom u jednom derbija, barem po poziciji na tabeli, dočekuje Dečić u Beranama (19.30), dok Petrovac još ranije (17) gostuje Arsenalu u Tivtu.

Sutjeska kraj Bistrice dočekuje Mladost Lob.bet (20 h) i ima šansu da upiše pobjedu nakon šest utakmica, bolne eliminacije u Evropi, promjene trenera, ispadanja iz Kupa...

- Više smo u rezultatskoj, nego krizi igre, želje i odnosa prema obavezama naših igrača. Moramo, međutim, da izbjegavamo padove u igri, nepažnju, koja nas je koštala i poraza u Kupu. Ukoliko ne budemo pravili takve greške uz disciplinu, odgovornost i zajednički pobjednički duh, vrlo brzo ćemo uhvatiti priključak. Tek je početak prvenstva i mala je bodovana razlika. Moramo svom snagom krenuti protiv Maldosti, spoja mladih i iskusnih igrača, neke sam i trenirao i znam da su odlična ekipa. Ne smije biti opuštanja - kazao je trener Sutjeske Vladimir Janković.

Parovi:

Rudar - Mornar (17 h)

Arsenal - Petrovac (17)

Jedinstvo Franca - Budućnost (19)

Jezero - Dečić (19.30)

Sutjeska Meridianbet - Mladost Lob.bet (20)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: