Budućnost ubjedljiva u Bijelom Polju, Mladost u goleadi osvojila bod protiv Sutjeske

Aktuelni šampion sam na vrhu nakon 7. kola

50290 pregleda 59 reakcija 15 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 03.09.2023. 22:34h

Aktuelni šampion Budućnost je uhvatio zalet i ritam koji se traži, ali Sutjeska nikako da se pomjeri sa mrtve tačke pa joj je malo bila i prednost od dva gola protiv Mladosti.

Kolo će se pamtiti po četiri remija, od kojih je ovaj između Nikšićana i Mladosti svakako jedinstven, jer se igralo gotovo 25 minuta sudijske nadoknade (zbog nestanka električne energije), viđeno je šest golova...

"PLAVI" U SERIJI"

Budućnost je došla do treće pobjede zaredom u sezoni, ovog puta u Bijelom Polju - slavila je protiv Jedinstva Franca 4:1 nakon što je koristila praktično sve što joj je ponudio protivnik u prvom poluvremenu.

Adnan Orahovac je u 12. minutu pogodio glavom i najavio trijumf "plavih", koji su već do 30. minuta osigurali Vasilije Adžić i Tonći Mujan poslije haotičnih reakcija odbrane Bjelopoljaca.

Andrej Cvijović je atraktivnim golom sa ivice kaznenog prostora do odmora smanjio na 3:1, Jedinstvo je početkom nastavka imalo nekoliko ozbiljnih situacija da se vrati u meč, ali je Budućnost posao olakšao Petar Grbić - strijelac u 59. minutu.

SUTJESKA NE UMIJE DA POBIJEDI

Sutjeska nije pobijedila šesti put zaredom u šampionatu, a bila je nikad bliže - karakter vicešampiona je ponovio bio na ispitu i opet su Nikšićani na njemu pali (3:3).

Imao je domaćin kraj Bistrice 2:0 (golovi Đorđa Šaletića i Marka Matanovića u drugom dijelu) i penal, a kada ga nije iskoristio Matanović - odbranio je Miloš Dragojević - počeo je "haos" na terenu.

Boris Došljak je u 78. smanjio, Abdulsamed Abdulahi evrogolom u 87. izjednačio i tada je ustvari tek krenuo pravi meč s obzirom da se igralo skoro 25 minuta sudijske nadoknade.

Sutjeska je u 91. ponovo povela - pogodak Dragana Grivića, ali kada neće onda zaista neće - zasluženi remi timu sa DG arene donio je Bogdan Milić udarcem glavom u svom stilu u 107. minutu.

BEZ POGODAKA U PLJEVLJIMA I BERANAMA

Zahvaljujući rezultatima timova iz vrha Budućnost je nakon sedmog kola ostala sama na prvom mjestu - ima 14 bodova, dva više od Jezera i Petrovca.

Arsenal i Petrovac su željeli pobjedu, 90 minuta su igrali na tri boda, na kraju su morali da se zadovolje remijem.

U Tivtu je bilo 2:2 u duelu u kojem je domaćin dva puta vodio, a Petrovčani zasluženo izbjegli poraz.

Već nakon tridesetak sekundi je Jasmin Muhović zatresao mrežu za prednost Arsenala, a u 21. je izjednačio Luka Malešević.

Sve do 57. su mreže mirovale, da bi Boban Đorđević petim pogotkom u sezoni vratio prednost Arsenalu.

Bio je strijelac iz penala, mada je utisak da je faul bio van kaznenog prostora. Bunili su se igrači Petrovca, bilo je uzalud. A onda, u 74. gosti su stigli do remija - donio im ga je rezervista Dejan Perović.

Arsenal i Petrovac su tako produžili seriju, sada su na tri meča bez trijumfa zaredom...

Remi je viđen i u Pljevljima u duelu Rudara i Mornara - nije bilo golova, baš kao ni u okršaju Jezera i Dečića u Beranama. Plavljani su tako ostali neporaženi šesti put u nizu...

Rezultati 7. kola:

Sutjeska - Mladost 3:3

Đorđe Šaletić 46, Marko Matanović 71, Dragan Grivić 90+1 - Boris Došljak 78, Abdulsamed Abdulahi 87, Bogdan Milić 107.

Matanović (Sutjeska) nije iskoristio penal u 75. minutu.

Jedinstvo - Budućnost 1:4

Andrej Cvijović 36 - Adnan Orahovac 12, Vasilije Adžić 21, Tonći Mujan 30, Petar Grbić 59.

Arsenal - Petrovac 2:2

Jasmin Muhović 1, Boban Đorđević (penal) 57 - Luka Malešević 21, Dejan Perović 74.

Jezero - Dečić 0:0

Rudar - Mornar 0:0

Standings provided by Sofascore

Bonus video: