Vešović: Idemo da osvojimo tri boda u Astani

"Očekuje nas teško gostovanje protiv Kazahstana. To je jedna od najvažnijih utakmica za drugo mjesto. Kući smo ih pobijedili 5:0, ali će utakmica u Astani biti drugačija. Na nama je da se što bolje spremimo i uigramo. Daćemo sve od sebe i nadam se da rezultat neće izostati", rekao je Vešović
0 komentar(a)
Marko Vešović, Foto: Boris Pejović
Marko Vešović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.08.2017. 18:41h

Crna Gora želi pobjedu u Astani, važi za blagog favorita, ali neće potcijeniti Kazahstan, kazao je fudbalski reprezentativac Marko Vešović.

Utakmica sa Kazahstanom zakazana je za 1. septembar u Astani, dok će se tri dana kasnije u Podgorici sastati sa Rumunijom.

Crnogorska reprezentacija u nekompletnom sastavu počela je pripreme za nastavak kvalifikacija i duele sa Kazahstanom i Rumunijom.

Tumbaković je na prvom treingu na raspolaganju imao samo šest igrača - Seada Hakšabanovića, Marka Vešovića, Luku Đorđevića, golmana Danijela Petkovića, Damira Kojaševića i Marka Simića.

Vešović je uoči prvog treninga kazao da se raduje okupljanju poslije tri mjeseca.

"Očekuje nas teško gostovanje protiv Kazahstana. To je jedna od najvažnijih utakmica za drugo mjesto. Kući smo ih pobijedili 5:0, ali će utakmica u Astani biti drugačija. Na nama je da se što bolje spremimo i uigramo. Daćemo sve od sebe i nadam se da rezultat neće izostati", rekao je Vešović na brifingu u trening kampu.

Vešović je kazao da je Crna Gora blagi favorit, ali da to treba i da opravda.

"Blagi smo favoriti, ali ne treba da se zaliječemo. Ne treba ih potcijeniti, bez obzira na ubjedljivu pobjedu u Podgorici. Moramo biti pažljivi, jer oni igraju kući, pa će krenuti ofanzivno. Pokazali su da kući igraju dobro, što se vidjelu u meču sa Poljskom. Imaju dobrih pojedinaca i njihov fudbal je sve bolji. Neće biti nimalo lako", rekao je fudbaler Rijeke.

Vešović je kazao da je zadovoljan igrama u hrvatskom timu, navodeći da mu je žao što nijesu uspjeli da izbore Ligu šampiona.

"Zadovoljan sam igrom. U dobroj sam formi, spreman sam. Ostaje žal što se nismo plasirali u Ligu šampiona. Igrali smo dosta dobro protiv Olimpijakosa oba meča. Ispunili smo cilj, igraćemo u Evropi. Imamo dobru grupu. Milan je favorit, a šanse tražimo protiv Austrije i AEK", zaključio je Vešović.

Bonus video: