Jovetić stigao u Atinu: Olimpijakos je veliki klub, svi su se potrudili da me dovedu

"Jo-Jo" stigao u glavni grad Grčke, gdje će danas proći medicinske preglede i potpisati ugovor

53978 pregleda 69 reakcija 69 komentar(a)
Jovetić na Aerodromu u Atini, Foto: Nikos Kotsis (X)
Jovetić na Aerodromu u Atini, Foto: Nikos Kotsis (X)
Ažurirano: 04.09.2023. 19:36h

Skoro tri mjeseca nakon što je napustio Hertu, kapiten Crne Gore pronašao je novu destinaciju - Pirej, Atina i Karaiskakis stadion.

Stevan Jovetić je novi igrač Olimpijakosa - "desetka" Crne Gore je stigla u glavni grad Grčke, gdje će danas proći medicinske preglede i potpisati ugovor, potvrđeno je ranije "Vijestima".

Po slijatenju u Atinu kratko je razgovarao sa grčkim novinarima.

"Zaista sam srećan što sam ovdje. Olimpijakos je veliki klub, sa velikom istorijom i uspjesima. Već dvije sedmice razgovaramo i svi su se potrudili da me dovedu. Veoma sam ponosan", poručio je Jo-Jo, a prenosi novinar Mega TV-a Nikos Kotsis.

On je ranije objavio da će Jovetić sa velikanom iz Pireja potpisati ugovor na jednu godinu, sa opcijom produžetka na još jednu.

Nakon što je nastupao u pet najjačih liga - za Fiorentinu, Mančester siti, Inter, Sevilju, Monako i Hertu - naš kapiten tako će se oprobati u grčkom šampionatu.

Sa "crveno-bijelima" iz Pireja ove sezone očekuje ga i nastup u Ligi Evrope.

Zanimljivo, iako su ga česte povrede (dva puta dugo pauzirao) zaustavile da napravi još veću karijeru, Jovetić je za klubove u kojima je nastupao upisao čak 450 utakmica.

Trener u Olimpijakosu biće mu Dijego Martines, koji je u Španiji radio kao asistent u stručnom štabu Sevilje, a samostalno je vodio Osasunu, Granadu i Espanjol.

Jovetića u četvrtak i nedjelju sa reprezentacijom Crne Gore očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i utakmice sa Litavnijom i Bugarskom.

Bonus video: