Za pomoć Sloveniji igraju Mijatović, Ševčenko, Figo, Maldini, Zaneti, Bufon...

Na inicijativu predsjednika Uefe u Ljubljani će se 15. septembra odigrati humanitarni fudbalski meč za pomoć pogođenima u katastrofalnim poplavama

8910 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Mijatović tokom jednog od ranijih revijalnih mečeva, Foto: Shutterstock
Predrag Mijatović tokom jednog od ranijih revijalnih mečeva, Foto: Shutterstock

Legende za pomoć Sloveniji - rasprodate "Stožice" 15. septembra biće mjesto na kojem će se naći majstori koji su pisali istoriju fudbala.

Na inicijativu predsjednika Uefa Aleksandra Čeferina, u Ljubljani će se odigrati meč legendi sa svih meridijana, a sve će biti humanitarnog karaktera kako bi se pomoglo onima koji su bili pogođeni nedavnim katastrofalnim poplavama u Sloveniji.

Među onima koji su najavili dolazak je i crnogorska fudbalska legenda i nekadašnja zvijezda Real Madrida Predrag Mijatović.

Osim njega "drim-tim" velikana koji su nekada igrali fudbal činiće i Luis Figo, Andrij Ševčenko, Paolo Maldini, Đanluđi Bufon, Zvonimir Boban, Havijer Zaneti, Nemanja Vidić, Erik Abidal i drugi...

Timove zvijezda sa klupa će predvoditi čuveni Fabio Kapelo i selektor Slovenije Matjaž Kek.

Sloveniju je tokom ljeta pogodila najveća prirodna katastrofa u posljednjih 30, a u poplavama i klizištima stradalo je šest osoba, dok je na hiljade ljudi evakuisano iz svojih kuća u Sloveniji.

Bonus video: