Brajton ima novog asa od najmanje 100 miliona

Ivan Ferguson, mladi napadač “galebova”, impresionirao englesku fudbalsku javnost partijom protiv Njukasla

4443 pregleda 0 komentar(a)
Zaslužio je da odnese loptu kući: Ivan Ferguson, Foto: Reuters
Zaslužio je da odnese loptu kući: Ivan Ferguson, Foto: Reuters

Posljednjih godina Brajton je postao poznat po tome da stvara i za ogroman novac prodaje igrače, poznat je takođe i po tome da svakom fudbaleru lako pronađe zamjenu kako bi tim djelovao još bolje...

Roberto de Zerbi fantastično vodi “galebove”, a ovo bi trebalo da bude sezona Ivana Fergusona koji sa samo 18 godina prijeti da postane hit u engleskoj Premijer ligi. Koliko može pokazao je u subotu kada je het-trikom učinio da Brajton rutinski savladao Njukasl (3:1).

- Talenat, karakter i radna etika koju ima Ferguson ukazuju na to da će biti vrhunski igrač - rekao je De Zerbi.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Tarner (Notingem forest) - napadači Čelsija imaju problem sa realizacijom, ali ni Tarner im nije dao šansu da vjeruju da mogu da ga savladaju. Imao je bitnu ulogu u velikoj pobjedi “šumara”...

ODBRANA

Romero (Totenhem) - golovi nisu njegova specijalnost, a na početku sezone pokazuje da umije i to. Pogodak koji je postigao na “Tarf Muru” je vjerovatno najljepši koji će postići u karijeri.

Kunde (Barselona) - Ćavijev igrač zadatka i igrač u kojeg ima neograničeno povjerenje. Odigrao je fantastično u Pamploni, stigao je i da zatrese mrežu u trijumfu koji je iz penala kasnije potpisao Robert Levandovski.

SREDINA

Rajs (Arsenal) - savršeno se uklopio u Arsenalov sistem i odmah stavio do znanja da je pojačanje u skladu s cifrom od preko 120 miliona eura. Gol koji je dao Mančester junajtedu u sudijskoj nadoknadi samo je kruna za bivšeg kapitena Vest Hema.

Kamada (Lacio) - doveden je bez obeštećenja iz Ajntrahta, a ako je neko sumnjao koliko može Japanac - razuvjeren je u petak u Napulju poslije velike pobjede nad aktuelnim šampionom.

Soboslaj (Liverpul) - ako Jirgen Klop kaže da Mađar posjeduje sve što treba da bi igrao na vrhunskom nivou, onda i navijači u to moraju da vjeruju.

NAPAD

Ferguson (Brajton) - kako stvari stoje, Ferguson će biti naredna velika prodaja Brajtona. O 18-godišnjem napadaču se u posljednje vrijeme priča kao o jednom od najvećih talenata u Premijer ligi, a nakon het-trika Njukaslu velikani već spremaju ponude...

Leao (Milan) - bezbroj puta je pokušao da akrobatski postigne gol i konačno mu je uspjelo u derbiju protiv Rome. Milan je zasluženo slavio, a Portugalac je pokazao umijeće da čak i sa zemlje atraktivno zatrese mrežu.

Tiram (Inter) - imao je dobar uvod u sezonu, ali mu je u prva dva kola falio gol da utisak bude potpun. U duelu sa Fiorentinom (4:0) sve je bilo idealno za Francuza - bio je strijelac i asistent, a iznudio je i penal.

Son (Totenhem) - kao da je njemu najviše prijao odlazak Harija Kejna, bez obzira na to što su bili tandem iz snova. Korejac igra kapitenski, četvrti put je u Premijer ligi upisao het-trik i dokazao da je pravi vođa novog Totenhema.

Tel (Bajern) - kada je došao Kejn, bilo je jasno da će Tel biti tek druga ili treća opcija u napadu, ali je odbio pozajmicu tvrdeći da je spreman da se bori za mjesto. Donio je trijumf u Menhengladbahu, pa je Tomas Tuhel na slatkim mukama...

Bonus video: