Delibašić: Pogodili smo sa Milinkovićem, mečevi kao sa Partizanom i OFK Beogradom biće praksa u narednom periodu

Budućnost će pauzu u prvenstvu, gdje sa vrha gleda na ostatak lige, iskoristiti za prijateljske utakmice sa OFK Beogradom (6. septembar) i Partizanom (10. septembar)

15072 pregleda 7 komentar(a)
Milinković i Delibašić, Foto: FK Budućnost
Milinković i Delibašić, Foto: FK Budućnost

Vratio se u Budućnost (ovog puta kao sportski direktor) u trenutku kada je najveći crnogorski klub bio uzdrman porazima u Evropi, a već nakon mjesec na novoj funkciji sve na stadionu pod Goricom izgleda mnogo pozitivnije.

Prvu pauzu u Meridianbet 1. CFL Budućnost je dočekala na vrhu, a Andrija Delibašić zna da je još rano govoriti o rezultatima.

"Malo je vremena prošlo za analizu, ali u neku ruku i dovoljno da se vidi da je napravljen mali napredak. Iskreno, teško je napraviti bilo kakav progres za mjesec", rekao je Delibašić za klupski portal.

Ipak, na jednu činjenicu je ponosan.

"Mislim da smo pogodili sa dovođenjem Mladena Milinkovića za šefa stručnog štaba. Bio sam u pravu kada sam govorio da je trener koji poznaje kako našu ekipu, tako i sve protivničke, a to se vidjelo odmah čim je sjeo na klupu", istakao je Delibašić.

Drugi mandat na klupi "plavih" strpski stručnjak otvorio je sa sedam utakmica bez poraza, gol razliku 18:4 i osvojenih 14 od mogućih 18 bodova.

"Nije mu bilo potrebno dugo vremena da uspostavi svoj način rada i razmišljanja, a da to igrači prihvate brzo. Vidi se kroz rezultate i igre u posljednje vrijeme da je napravio skladan odnos u svlačionici i da igrači vjeruju u tu njegovu ideju", dodao je sportski direktor Budućnosti.

Jedna od ljepših priča Budućnosti na startu ove sezone su mladi igrači...

"Drago mi je što u ovom trenutku imamo tri mlada reprezentativca (Vasilije Adžić, Milan Vukotić, Ognjen Gašević), a vjerujem da će ubuduće taj broj rasti. Stefan Đukanović je debitovao u Kupu, Marko Perović takođe dobio prvotimsku minutažu poslije dugo vremena i sva obećanja oko mladih igrača se pretvaraju u stvarnost", kaže Delibašić.

Slijedi pauza zbog obevaza reprezentacija, ali i ona će biti zanimljiva - Budućnost će od 5. do 10. septembra boraviti u Beogradu, treniraće na terenima SC Partizan – Teleoptik, a u tom periodu će odigrati i dvije prijateljske utakmice protiv OFK Beograda (6. septembar) i Partizana (10. septembar).

"To će da bude praksa Budućnosti u narednom periodu. Razgovarao sam sa izvršnim direktorom Novakom Novakovićem na tu temu, potrudićemo se da napravimo situaciju da svaku pauzu u prvenstvu koristimo na sličan način - obilazićemo okruženje i birati dobre protivnike za prijateljske utakmice", objasnio je Delibašić.

A nakon pauze?

"Bez neke velike euforije nastavljamo dalje, sa nogama na zemlji idemo od utakmice do utakmice. Prijaju pohvale, ali ne gledamo tabelu - trenutni rezultat nas neće uspavati i poljuljati", jasan je Delibašić.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: