Breznica na Malti, Aničić: Odavno nismo imali bolju grupu na okupu

Breznica sjutra protiv Birkirkare igra meč u kvalifikacijama za Ligu šampiona

5147 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Uefa (printscreen)
Foto: Uefa (printscreen)

Ženski fudbalski klub Breznica sjutra (18) protiv Birkirkare na Malti igra utakmicu kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona.

Bolji iz ovog meča u finalu turnira će sa sastati sa Cirihom.

Breznica je u prelaznom roku dovela tri fudbalerke, nekoliko ih je otišlo, a klub je radio na pdomlađivanju ekipe.

Prije odlaska na Maltu ekipa je pobijedila Budućnost.

"Utakmicom protiv Budućnosti i pobjedom 2:7 napravili smo pravu uvertiru za početak Lige šampiona. Na Maltu smo doputovali u punom raspoloženju. Atmosfera koja vlada u ekipi je fenomenalna. Mišljenja sam da odavno nismo imali bolju grupu mladih igračica na okupu i pravo je zadovoljstvo raditi sa njima. S obzirom na to da smo i ove godine ušli sa izmjenjenim igračkim sastavom i da je ekipa podmlađena, moram biti u potpunosti zadovoljan načinom na koji djevojke odrađuju postavljene taktičke zahtjeve u igri. Jako su motivisane i sigurno im neće nedostajati želje i elana", rekao je trener Miljan Aničić.

Birkirkara je prvak Malte.

"Birkirkara je prvak Malte, samim tim je i respektabilan protivnik. Mi, kao ozbiljan klub, analizirali smo protivnika, u utakmicu ulazimo sa poštovanjem koji kao prvaci Malte sigurno zaslužuju, ali naša srčanost i odlučnost nam daju snage i za ovaj izazov. Ono što mogu obećati je da ćemo sigurno dostojno reprezentovati naš grad Pljevlja i državu Crnu Goru, izjavio je Aničić.

Bonus video: