Bolji smo nego u junu, Litvanci se neće braniti, moramo da budemo pametni

Stefan Savić uoči sjutrašnjeg gostovanja Litvaniji u Kaunasu (18 h), u kvalifikacijama za EP

11377 pregleda 0 komentar(a)
Savić (desno) po dolasku u Litvaniju, Foto: FSCG
Savić (desno) po dolasku u Litvaniju, Foto: FSCG

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Stefan Savić doputovao je u Kaunas spreman, motivisan i raspoložen, nakon odličnog početka sezone u Atletiku.

Srećan je, kako ističe, što je u sličnom stanju zatekao i većinu saigrača.

- Osjeća se velika promjena u odnosu jun. Momci su stigli sa minutažom u klubovima, u dobroj formi, sjajno raspoloženi. Sve je to najava da bismo mogli da odigramo dobro u utakmici koja nam puno znači i gdje nam treba pobjeda ako želimo da ostanemo u trci za jedno od dva prva mjesta u grupi.

Crna Gora nakon tri kola ima četiri boda, tri manje od Srbije i Mađarske koje se sastaju međusobno, sjutra u Beogradu.

Savić očekuje težak meč na Baltiku.

- Uz kvalitet koji je na našoj strani, treba da presudi veći motiv. Oni neće izaći na meč kao da je prijateljski, već sigurno maksimalno koncentrisani, sa željom da ostvare dobar rezultat na svom terenu. Naš tim je spoj mladosti i iskustva, vjerujem da imamo sve što je potrebno da ostvarimo rezultat koji nas ostavlja u igri za Evropsko prvenstvo – naveo je Savić.

Crna Gora je u tri meča primila dva pogotka, a postigla je samo jedan gol.

- Ubijeđen sam da ćemo pozadi biti čvrsti, kao i do sada. Srbija nam je iz dva šuta dala dva gola, ali smo generalno dosta dobro izgledali. Raduje me forma naših napadača, Krstović je doa dva gola u Seriji A, i ostali igraju dobro, Stevan je našao klub. Optimisti smo i vjerujemo da možemo uspješno da završimo ovaj ciklus, ali idemo meč po meč. Ne razmišljamo trenutno o Bugarskoj – naglasio je Savić.

As Atletika ne očekuje strogo defanzivnog rivala.

- Ne smatram da će se samo braniti. U Beogradu su protiv Srbije znali da izađu visoko i rade presing. Gledali smo snimak, ne igraju defanzivno sve vrijeme. Veoma je bitno da dođe do izražaja naš spoj mladosti i iskustva. Sigurno ćemo imati šanse da ih ugrozimo, treba samo biti pametan i odigrati na rezultat – naglasio je Savić.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: