Selektor Litvanije: Pokušaćemo da pobijedimo, Jovetić ima veliki uticaj na ekipu

Selektor Litvanije, Edgaras Jankauskas najavio sjutrašnji (18) meč sa Crnom Gorom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

10652 pregleda 2 komentar(a)
Edgaras Jankauskas na konferenciji, Foto: www.lff.lt
Edgaras Jankauskas na konferenciji, Foto: www.lff.lt

Poslije tri odigrane utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, fudbalska reprezentacija Litvanije ima samo bod.

Baltička selekcija je izgubila od Srbije i Mađarske, remizirala je sa Bugarskom, a pozitivan rezultat pokušaće da ostvari sjutra (18) u Kaunasu protiv Crne Gore.

"Svaka utakmica je važna, ne treba neke posebno isticati. Ne stvaramo sebi pritisak. Pokušaćemo da ih pobijedimo. Znamo njihove mane, koje ćemo pokušati da iskoristimo", poručio je selektor Litvanije Edgaras Jankauskas.

Jankauskas ističe da je stručni štab prethodnih dana analizirao "hrabre sokole".

"Crna Gora je u kvalifikacijama imala manje loptu u posjedu od rivala. Međutim, oni dosta šutiraju na gol, tako da je to vjerovatno njihova strategija - da prepuste posjed protivniku. To se desilo protiv Srbije i Mađarske. Oni brzo mogu da dođu u priliku da napadnu protivnika i stvore veliku opasnost. Agresivni su u odbrani, sposobni da uspješno završavaju kontre. Rezultat ne zavisi od toga koliki vam je posjed lopte. Naravno da je zabavnije kad imate loptu u posjedu, i to ćemo pokušati sjutra da uradimo. Pobjeda je najvažnija", objasnio je litvanski selektor.

Na konferenciji Litvanije je bilo riječi i o Stevanu Jovetiću.

"Igrač poput Jovetića je važan. Radi se o iskusnom fudbaleru, koji ima veliki značaj i uticaj u svlačionici. Imati takvog igrača u svojim redovima je privilegija. Pronašao je novi klub i želim mu mnogo sreće", rekao je Jankauskas.

U Kaunasu se očekuje pun stadion i velika podrška.

"Želim da se zahvalim svima koji će doći na utakmicu. Publika nam je 12. igrač. Protiv Bugarske, kada smo igrali sa igračem manje, njihova podrška nam je mnogo značila. To je bilo fantastično, a sličnu podršku očekujem i sjutra.

Bonus video: