Budućnost pobijedila OFK Beograd u prijateljskom meču

Budućnost slavila 2:0, oba pogotka postigao Tonći Mujan

5700 pregleda 4 komentar(a)
Detalj sa utakmice, Foto: FK Budućnost
Detalj sa utakmice, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti savladali su večeras u Beogradu, u prijateljskom meču, OFK Beograd 2:0.

Oba pogotka za Budućnost postigao je Tonći Mujan - u 80. i 87. minutu.

„Rezultat nije bio u prvom planu, jer nas je zanimalo da igrači budu ozbiljni tokom svih 90 minuta. I evidentno je bilo da su bili posvećeni i u prvom, i u drugom poluvremenu uprkos umoru koji se još osjeća od puta. Možda smo mogli da ostvarimo i bolji rezultat, jer je ekipa iz prvog dijela napravila dvije izgledne prilike za gol. Sa druge strane, OFK Beograd - izuzev poništenog gola zbog ofsajda u drugom dijelu - nije praktično ugrozio naš gol. Tako da sa te strane možemo da budemo zadovoljni. “, rekao je trener Mladen Milinković nakon utakmice za sajt kluba.

Budućnost je u 1. poluvremenu igrala u sastavu: Ljubomir Đurović, Nikola Vuković, Damjan Dakić, Zvonko Ceklić, Ivan Novović, Stefan Đukanović, Danilo Vukanić, Miloš Brnović, Ivan Bojović, Veljko Batrović i Marko Mrvaljević.

U drugom poluvremenu su šansu dobili: Filip Domazetović, Uroš Ignjatović, Adnan Orahovac, Luka Mirković, Matija Bojović, Petar Sekulović, Tonći Mujan, Petar Grbić i Balša Sekulić.

"Obično je na ovakvim utakmicama najvažnije da nije bilo povreda, a mi smo dobili jer se na teren vratio Sekulović nakon duže vremena – odigrao je petnaestak minuta i polako ulazi u ritam. Pored toga, Mujan je postigao dva lijepa gola, a šansu su dobili dječaci Đukanović, Bojović, Vukanić i Bojović pokazavši kvalitet na koji se Budućnost može osloniti, naravno uz neke korekcije. Igrači sa manjom minutažom su igrali, a dane pred nama ćemo da iskoristimo kako bismo radili na nekim stvarima, jer nam treba još rada. Žao mi je što naši mladi reprezentativci nisu sa nama kako bi se još više uigrali, ali smo zadovoljni što mogu da predstavljaju svoju zemlju i klub na najbolji mogući način", rekao je Milinković.

Bonus video: