Miličković: Litvanci jesu posljednji, ali će protiv Crne Gore dati sve od sebe

Crna Gora danas (18h) u Kaunasu nastavlja kvalifikacije za EP 2024, a vezista Žalgirisa i bivši mladi reprezentativac Crne Gore, Marko Miličković tvrdi da je mentalitetu litvanskih igrača da daju maksimum za reprezentaciju

8150 pregleda 0 komentar(a)
Miličković tvrdi da se Litvanci neće predati bez velike borbe, Foto: Privatni album
Miličković tvrdi da se Litvanci neće predati bez velike borbe, Foto: Privatni album

Crnogorska reprezentacija otputovala je u Litvaniju, a crnogorski internacionalac Marko Miličković u obratnom smjeru - vezista prvaka Litvanije, Žalgirisa, dobio je nekoliko slobodnih dana tokom reprezentativne pauze, koje će provesti u Crnoj Gori.

Tim iz Viljnusa je imao izuzetno naporan raspored, koji je počeo pobjedom u prvom krugu kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv Struge, da bi potom pružio jak otpor Galatsaraju. Za plasman u Ligu Evrope ispriječio se Haken, da bi Ferencvaroš u dvomeču finala kvalifikacija za Ligu konfrenecija ostavio litvanskog prvaka bez nastupa u Evropi.

Podatak da čak petorica reprezentativaca Litvanije igraju u dresu Žalgirisa, dodatno je uticala na odluku da igrači dobiju nekoliko slobodnih dana.

- Tačno je da zaista imam bratski odnos sa saigračima koji igraju za Litvaniju, ali ću, naravno, navijati za Crnu Goru. I tačno je da je Litvanija loše počela kvalifikacije, da je posljednja sa svega bodom nakon tri utakmice, ali sam siguran da će protiv naše reprezentacije dati maksimum. Nema preveliki pritisak javnosti, ali znajući njihov mentalitet, daće sve od sebe. Petorica mojih saigrača sa kojima sam i na terenu i privatno u izuzetno dobrim odnosima igraće danas, ali ovoga puta želim da sa terena izađu poraženi - kazao je 25-godišnji Miličković.

On će do kraja sezone nositi dres Žalgirisa, u kojem je ostavio upečatljiv trag - titula prvaka i Kup Litvanije, uz Kup Crne Gore osvojen u dresu Mladosti, krase njegov profesionalni portfolio.

- Za sezonu i po postigao sam 13 golova, upisao i osam asistencija i jedino je nešto hladnija klima razlog da ne kažem - idealan period. Litvanija je kao zemlja veoma sređena za život, sve je fenomenalno, a u fudbal se iz godine u godinu sve više ulaže, uslovi su sve bolji. Navikao sam se kao profesionalac da sam daleko od kuće, a ugovor sa klubom mi ističe na kraju zime. Ne znam da li ću ga produžiti, ali definitivno nam je odmor sada dobro došao, jer veliki je broj utakmica iza nas, što u nacionalnoj ligi, što kroz evrokupove - zaključio je Miličković.

Litvanija je u našoj grupi G jedini bod osvojila u domaćoj utakmici sa Bugarskom (1:1), izgubila je sa identičnih 2:0 na gostovanjima Srbiji i Mađarskoj.

Današnji duel u Viljnusu biće treći zvanični, dva prethodna Crna Gora je dobila u Ligi nacija, u Podgorici sa 2:0 a još ubjedljivije u Viljnusu (4:1). Samo dva dana nakon te velike pobjede Miličković je postigao jedini gol na zvaničnim utakmicama za mladu crnogorsku sekekciju, protiv Kazahstana 16. oktobra 2018. godine u pobjedi od 5:1. Uz sedam utakmica za našu U21 selekciju, odigrao je i šest u omladinskoj, u kojoj se takođe upisao u strijelce.

Bonus video: