Radulović: Jednostavno je - nismo takmičari

"Ovo ne bi ispustio niko - samo mi", kaže selektor "hrabrih sokola"

32181 pregleda 200 reakcija 65 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Boli kada ispustite bodove u utakmici koja je bila dobijena nakon 90 minuta, kazao je selektor Crne Gore Miodrag Radulović na pres-konferenciji nakon meča:

"Teško nam je, ali moramo da idemo dalje, moramo da se oporavimo, čeka nas nova teška utakmica. Izgubili smo bodove koji se ne mogu nadoknaditi, ali želimo da se protiv Bugarske vratimo na pobjednički put i da vidimo šta će se dešavati dalje. Htjeli smo da pobijedimo i zadržimo sudbinu u našim rukama, sada ćemo morati da zavisimo od drugih, a to je najgore u fudbalu. Ipak, ovo je izjednačena grupa, nikom neće biti lako protiv Litvanije, oni su namučili i Srbiju i Mađarsku u gostima. Jesmo bili favoriti, jesmo kvalitetniji, ali ne toliko koliko nam je sportska javnost to davala za pravo. Kada imate 2:1 u 89. minutu, onda do kraja ne igra ulogu kvalitet, niti taktika. Jednostavno nismo takmičari", rekao je Radulović.

Gol za 2:2 duboko u sudijskoj nadoknadi - veliki takmičarski propust.

"Utakmica je bila dobijena nakon 90 minuta, izgubili smo dva boda u nadoknadi. Neshvatljivo kako smo to dozvolili, tri naša igrača su imala loptu na nozi ili šansu da naprave faul, i nisu to uradili. Žao mi je, momci su pokazali da su dobra grupa, posebno zbog načina na koju su napravili preokret. Moramo da se okrenemo Bugarskoj", kazao je Radulović.

Njegov tim je odigrao najslabije prvo poluvrijeme u dosadašnjem toku kvalifikacija.

"Nismo imali miran pas, iako smo držali protivnika daleko od gola, ali i naši napadači su bili odsječeni. U nastavku smo napravili izmjene, urodile su plodom, poremetio nas je i gol koji nam je poništio VAR, onda smo se našli u rezultatskom minusu, ponovo smo pokušali da se ogranizujemo nakon pogotka i došli na milimetar od pobjede".

Slijedi Bugarska, nova teška utakmica.

"Sigurno će biti promjena. Moraćemo da osvježimo tim", zaključio je Radulović.

Bonus video: