Mugoša: Još nam je teže nakon prespavane noći, moramo da se skupimo, Bugari nisu laki...

Teški su dani nakon Kaunasa za crnogorske fudbalere, najbolji lijek bi bila pobjeda nad Bugarima (nedjelja, 18 h)

4859 pregleda 6 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Crnogorski fudbaleri još su pod utiskom "hladog tuša" sa Baltika, gola primljenog u 94. minutu, a noge im dolaze odmorni Bugari, motivisani za revanš zbog naše martovske pobjede u Razgradu, a nakon što su u junu umalo srušili Srbiju.

Teški su dani nakon Kaunasa, izabranici Miodraga Radulovića traže načina da ih prebrode.

Zna se, najbolji lijek je pobjeda protiv Bugarske (nedjelja, 18 sati).

"Još nam je teže nakon prospavane noći, kada se sumira meč i vidi šta smo ispustili", kaže napadač Stefan Mugoša.

Sreća u nesreći - nova utakmica je brzo, šansa da se ispravi što se ispraviti može.

"Možda je i bolje što igramo već za dva dana, kako bismo što prije zaboravili meč u Kaunasu. Treba da izvučemo pouke, da odigramo što bolje i uradimo sve da pobijedimo".

Crna Gora je u Kaunasu, uprkos očajnom prvom poluvremenu, te rezultatskom minusu u nastavku, smogla snagu i režirala preokret, golovima Krstovića i Savića. I kada se činilo da će se putovanje na Baltik završiti "hepiendom", Litvanci su dali sjajan gol za 2:2, a šanse naše reprezentacije da ostane u trci za visok plasman vjerovatno su razbijene u paramparčad.

Teorija, naravno, i dalje postoji, ali nikada "sokoli" nisu dobro prošli kada su se bavili kalkulacijama i matematikom.

"Hajde da idemo meč po meč, da ne pričamo više šta bi bilo kad bi bilo. Prvi na redu su Bugari, pa ćemo poslije o onom što slijedi", dodao je Mugoša.

Bugarska je selekcija koju crnogorska reprezentacija nikad nije pobijedila pod Goricom, a bila su tri pokušaja (tri remija - 2008, 2011, 2019).

Dakle, bilo bi teško i bez litvanske "hipoteke".

"Prva utakmica s Bugarskom koju smo igrali u martu bila je mnogo teška, minimalno smo pobijedili. Oni su dosta namučili i Srbiju koja je takođe kvalitetna ekipa, ispustili su pobjedu u samom finišu. Biće izuzetno teško, mnogo teže nego u Litvaniji - i na fizičkom i na psihološkom planu. Ali, iskusni smo, predstavljamo državu i moramo da se izdignemo iznad svega i odigramo što je najbolje moguće", ističe napadač Inčon junajteda.

Trijumfom nad Bugarima naša selekcija bi sačuvala kakve-takve šanse da se na jesen uključi u borbu za 2. mjesto.

"Moramo da se sakupimo, da uz pomoć navijača pokušamo da osvojimo tri boda. Nije još ništa gotovo, izgleda uvijek moramo da idemo najtežim putem", zaključio je Mugoša.

Đukanović:

Bonus video: