Đukanović: Najlakše je sada pametovati, moramo da se iskupimo protiv Bugarske

Mladi as švedskog Hamarbija odigrao u Kaunasu drugi meč u dresu reprezentacije, bio je neposredni svjedok velikih preokreta u finišu

21070 pregleda 5 komentar(a)
Slavlje kratko trajalo: Crnogorski fudbaleri nakon gola Savića za 1:2, Foto: FSCG
Slavlje kratko trajalo: Crnogorski fudbaleri nakon gola Savića za 1:2, Foto: FSCG

Viktor Đukanović odigrao je u Litvaniji drugi meč u dresu seniorske reprezentacije, drugi put je ušao sa klupe, bio je dio super-ofanzivne Crne Gore u finišu, svjedok nestvarnih preokreta.

Imao je i dobru šansu - šutirao je, iako je bila bolja opcija da je dodao loptu nekom od slobodnih saigrača. No, iz kornera kojeg je izborio, Crna Gora je povela 2:1 i došla na milimetar od pobjede. Nije sačuvala vođstvo...

“Dva minuta su nas dijelila od pobjede i tri važna boda, ali sada je najlakše pametovati i reći da smo mogli ovako ili onako. Sve to mi znamo, možda bismo sada drugačije odreagovali u nekim situacijama, ali život ide dalje. Okrećemo se narednom meču, koji nas čeka već u nedjelju. Treba što prije da zaboravimo utakmicu u Kaunasu" rekao je Đukanović.

Šanse da se Crna Gora umiješa u borbu za visok plasman nakon remija na Baltiku su sve manje.

“Situacija je nezgodna, ali idemo utakmicu po utakmicu i vidjećemo kako će se završiti”, dodao je krilni napadač Hamarbija, koji će vjerovatno imati ulogu i protiv Bugara, u nedjelju pod Goricom u 18 sati.

“Teška utakmica je pred nama, ali igramo pred našim navijačima i probaćemo da se iskupimo za izdanje u Litvaniji. Nastojaćemo da pobijedimo, da donekle nadoknadimo propušteno”.

Đukanović je najbolji strijelac Hamarbija, njegovi nastupi u Švedskoj sjajna su preporuka za reprezentaciju, koja dobija novog, klasnog fudbalera.

“Zadovoljan sam formom u klubu. Igram dobro, dajem golove, a sada sam sa reprezentativcima i želim da pomognem koliko mogu”.

Bonus video: