Petica Hrvatske, BiH se mučila sa Lihtenštajnom, Škoti se već spremaju za EP (VIDEO)

Nastavljene kvalifikacije za kontinentalni šampionat u Njemačkoj naredne godine

11986 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Reprezentacija Hrvatske napunila je mrežu Letonije u Rijeci (5:0) i nastavila hod ka Evropskom prvenstvu.

Dva gola napadača Dinama Bruna Petkovića i jedan njegovog doskorašnjeg saigrača, Luke Ivanušeca, obilježili su prvo poluvrijeme na Rujevici. U nastavku su mrežu baltičke selekcije pogađali Kramarić i Pašalić.

Hrvatska je druga u grupi D, ima tri boda, ali i dva meča manje od vodeće Turske, koja je remijem sa Jermenijom u Ešikšehiru (1:1) propustila priliku da se učvrsti na vrhu.

Gosti su čak bili nadokam trijumfa, vodili su od 49. minuta golom Dašjana, i sve do 88. kada je izjednačio 21-godišnji napadač Rena Bertuk Jildirim.

Standings provided by Sofascore

Bosna i Hercegovina se vratila pobjedama, nakon tri vezana poraza, ali se u Zenici mučila protiv Lihtenštajna (2:1) na debiju novog selektora, Meka Kodra.

Edin Džeko u 3. i Luchinger autogolom u 18. minutu donijeli su "zmajevima" sigurno vođstvo.

No, već u 21. minutu, smanjio je Volfinger, spektakularnim pogotkom.

Bosanci u nastavku nisu imali pravih šansi, a njihovi mediji pišu da je sreća što su igrali sa Lihtenštajnom, a ne nekim jačim.

BiH je svakako daleko od vrha grupe J, gdje se večeras učvrstio Potrugal - trijumfom u derbiju protiv Slovačke u Bratislavi (1:0), zahvaljujući golu Bruna Fernandeša u 43. minutu.

Portugal ima pet bodova više od Slovačke, pet više i od senzacije grupe, Luksemburga - selekcije koja je večeras očitala lekciju Islandu kod kuće (3:1).

Standings provided by Sofascore

A Škotska je, u grupi A, nadomak Evropskog prvenstva nakon pete pobjede u pet utakmica - Kipar u Larnaki nije imao šansi (0:3), a presudili su mu Mektominej, Poterus i Megin, svi u prvom poluvremenu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: