Bugari izgubili od Irana, Krstajić kaže da su na pravom putu

Naredni rival crnogorske reprezentacije imao generalnu probu pred dolazak u Podgoricu

7232 pregleda 2 komentar(a)
Sa utakmice Bugarska - Crna Gora u martu, Foto: FSCG
Sa utakmice Bugarska - Crna Gora u martu, Foto: FSCG

Dok je crnogorska reprezentacija patila u Litvaniji, Bugari su kod kuće, u Plovdivu, igrali prijateljski meč sa Iranom. I izgubili su, 1:0. Jedini gol za “persijske zvijezde” postigao je vezista Rostova Mohamad Mohebi u 14. minutu.

Selektor Bugara Mladen Krstajić nije bio razočaran, naprotiv.

“U prvom poluvremenu smo bili previše udaljeni od protivničke odbrane. Nismo uspjeli da ih pritisnemo. Imali smo dobru kontrolu lopte, ali smo igrali sa strahom. Kad kažem da smo igrali loše u defanzivi, mislim na cijeli tim. Imali smo dobrog protivnika i zato nismo stvarali toliko šansi, ali smo pokušali. Drago mi je što je puno ljudi došlo i podržalo momke. Mislim da smo na dobrom putu”, rekao je Krstajić.

Ponajbolji bugarski fudbaler Kiril Despodov, koji je napravio transfer iz Ludogoreca u grčki PAOK, bio je malo kritičniji od svog selektora.

“Nismo uradili ono što se tražilo od nas. Na treninzima je sve bilo savršeno, a kada je meč počeo nismo sproveli apsolutno ništa od onog što smo vježbali. Nismo stvorili puno šansi za gol, ali dešava se. U nedjelju igramo važniju utakmicu, u Crnoj Gori, nadam se da ćemo biti na nivou”, kazao je Despodov.

Bugarska nakon četiri meča još nema pobjedu u grupi G - izgubila je kući od Crne Gore (1:0) i Mađarske u gostima (3:0), a remizirala u Litvaniji (1:1) i na domaćem terenu protiv Srbije (1:1).

Ni mediji u Sofiji nisu bili impresionirani izdanjem u prijateljskom meču protiv Irana.

“Lavovi ponovo nisu ubijedili svojom igrom i nikako nisu pokazali da će ‘pojesti travu’, kako je prije meča slikovito najavio Krastaijć”, piše Topsport.bg.

Bonus video: