Jovetić zove navijače: Još su nam potrebniji sada kada je teško, da pobijedimo zajedno i vratimo se u trku

Fudbalska reprezentacija Crne Gore nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo utakmicom protiv Bugarske u nedjelju u 18 sati pod Goricom

9566 pregleda 16 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Crna Gora će pokušati da pobijedi Bugarsku i vrati se u trku za plasman na Evropsko prvenstvo, poruka je kapitena Stevana Jovetića.

Dok litvanske rane još bole, zbog izgubljenih bodova koji više ne mogu da se nadoknade, te pada euforije i zanosa, posebno šansi da se ostane u trci za visok plasman, "sokoli" moraju da se okrenu utakmici sa rasterećenom i, za nas - vrlo opasnom reprezentacijom, koja nikad nije izgubila pod Goricom (tri meča - tri remija).

"Mislim da smo preboljeli Litvaniju. Idemo dalje, to je sport, nažalost dešava se i to da primite gol u posljednjem minutu. Dobra je stvar što već igramo sjutra i što smo pobjedom i dalje u igri - zavisilo bi od nas. Mnogo teška, ali i mnogo bitna utakmica, ne smijemo da izgorimo u želji, ne moramo u 20. minutu da vodimo 3:0", kazao je Jovetić.

Njegova izjava nakon remija u Kaunasu da "nismo ono što mislimo da jesmo" i dalje odzvanja. Novi napadač Olimpijakosa je na pres-konferenciji pokušao da objasni šta je konretno mislio, a glavni zaključak je da je Crna Gora odigrala slabu utakmicu kada je bilo mnogo važno - kada je "morala" da pobijedi.

"Mi smo tim koji ne smije sebi da dozvoli lukuz da dijeli utakmice. I dalje tvrdim da ova ekipa, kad pruži maksimum, može sa svima da se nosi, pokazali smo to mnogo puta, i protiv jačih selekcija, ali samo ako damo 130 odsto", poručio je Jovetić.

Dodaje i da u Kaunasu nije nedostajalo želje i motiva, ali mnogo toga nije štimalo, posebno u prvom poluvremenu.

"Uz svo poštovanje Litvaniji, bolji smo reprezentacija od njih. Na terenu, međutim, to nije izgledalo tako, oni su više vodili igru od nas i mi ne smijemo to sebi da dozvolimo".

Je li onakvo izdanje povezano i sa prevelikim (nerealnim) očekivanja, stalnim pričama o velikom takmičenju, najvećim ambicijama, najavama koje često dolaze i iz same reprezentacije.

"Moguće je da vremenom i to postaje teret, ali svako ima svoja očekivanja i mora da se nosi sa tim. Što se mene tiče, sada sam iskusniji i na te stvari gledam malo drugačije. Više razmišljam utakmicu po utakmicu".

Jovetić očekuje podršku navijača, da budu vjetar u leđa reprezentaciji, ponovivši rečenicu koju je već izgovorio nekoliko puta.

"Ne igramo svake sedmice, igramo pet puta godišnje, i po meni tih pet puta stadion treba da bude pun. Kada više ne budem igrao fudbal, uvijek ću sa porodicom biti na stadionu. Voliš svoju zemlju i kada ima i kada nema rezultata, a posebno u teškim trenucima. Zato se nadam da će doći što više navijača, da zajedno pokušamo da pobijedimo".

Što se tiče rivala, Jovetić ističe da se Crna Gora sastaje sa "ozbiljnom reprezentacijom", bez obzira što Bugari stižu sa samo dva boda iz četiri meča. "Pobijedili smo ih na strani, ali smo vidjeli da se radi o dobroj, novoj, prije svega mladoj reprezentaci. Bio je egal-meč i sjutra će ponovo biti teško".

Nakon preduge ljetnje pauze i perioda u kojem nije imao klub, Jo-Jo kaže da ni sam ne zna u kakvom je pravom fizičkom stanju.

"Trenirao sam dobro, u Litvaniji kada samo ušao osjećao sam se dobro na terenu".

Olimpijakos je, kako ističe, najbolji mogući izbor u ovom trenutku.

"Sa sportske strane, to je najbolja ponuda koju sam imao. I dalje me ispunjava to da igram u Evropi i borim se za titulu. Lijep je grad, klima, blizu sam kuće i nadam se da me očekuje lijep period", zaključio je Jovetić.

Bonus video: