Krstajić: Na Balkanu svi osjećaju pritisak, Bugarska je došla da pobijedi

"Crna Gora ima pritisak, imamo ga i mi. Uz dužno poštovanje prema protivniku - očekujem da trijumfujemo", optimista je srpski stručnjak

6049 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Facebook/TeamBulgaria
Foto: Facebook/TeamBulgaria

Bugarska je došla u Podgoricu da bitno utiče na tok kvalifikacione grupe G za Evropsko prvenstvo - selektor Mladen Krstajić vjeruje da je momenat da njegova selekcija dobije ono što je zaslužila u nekim ranijim duelima.

Bugari su u prva četiri kola osvojili dva boda - gubili su od Crne Gore i Mađarske, a remizirali protiv Litvanije i Srbije.

"Na Balkanu je bitan samo rezultat, svugdje je pritisak. Iskusio sam to kao igrač, kasnije kao selektor Srbije, sada Bugarske. Samo se broje bodovi, ne gleda se šira slika. Mi smo odigrali nekoliko odličnih utakmica - protiv Litvanije, Crne Gore i Srbije, jedino smo podbacili u Budimpešti, ali se pričalo o tome kako rezultat nije bio dobar. Stvar je jasna", rekao je srpski stručnjak.

Crna Gora je u prvom kolu slavila u Razgradu, razliku je tada napravio gol Nikole Krstovića.

"Taj prvi meč je bio bila egal. Mogli smo i mi da dobijemo, nismo - Crna Gora je zasluženo slavila. Vjerujem da ćemo u ovom meču pokazati koliko možemo, a znamo da će nam biti teško. Crna Gora ima pritisak, imamo ga i mi. Uz dužno poštovanje prema protivniku - očekujem da trijumfujemo", optimista je Krstajić.

Grupa G je do sada donijela dosta iznenađenja, Krstajić vjeruje da će biti još neočekivanih rezultata.

"Odmah nakon žrijeba sam rekao, sada ponavljam: Srbija je najbolja ekipa u grupi po imenima, ali nije najorganizovanija. To je Mađarska, pokazala je u Beogradu prije nekoliko dana. Crna Gora je iskusan tim, sa Stevanom Jovetićem, Stefanom Savićem, Adamom Marušićem... A mi smo ekipa u stvaranju. Ovo je grupa u kojoj će biti dosta iznenađenja, nadam se da ćemo mi tu pronaći svoje mjesto", dodao je Krstajić.

Bugari su u Podgoricu došli nakon poraza u prijateljskoj utamici - bolji je u Plovdivu bio Iran 1:0.

"Nismo zadovoljni prvim poluvremenom protiv Irana, iako je to bila prijateljska utakmica. Nemamo luksuz da dijelimo utakmice, jer je ovo nova ekipa koju gleda sve više navijača, a to je zaslužila odnosom. Sa Crnom Gorom agresivnost mora da bude bolja, da postoji 90 minuta bez izuzetka. Ako ona bude na nivou duela sa Iranom, onda bolje i da ne igramo. Pokušaćemo da se nametnemo, ali se tu pita i protivnik. Fudbal je jednostavna igra, ne treba da se komplikuje, ali nije uvijek sve do vas", zaključio je Krstajić.

Bonus video: