Transferi uživo: Crnogorski kapiten zamjena za Mbapea, koji ide u Grad svjetlosti za 180 miliona

Pratite ljetnji prelazni rok na portalu "Vijesti"
141 pregleda 0 komentar(a)
Mbape, Foto: Reuters
Mbape, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.08.2017. 20:42h

22.28 - Igrači Monaka su na izuzetnoj cijeni. "Kneževi" su prodali nekoliko igrača iz prve postave, a nakon odlaska Mbapea pod najvećim pritiskom biće vezista Toam Lemar. Liverpul je, tvrdi "Telegraf" uputio ponudu od 60 miliona za 21-godišnjeg Lemara. To je rekordan iznos u istoriji Liverpula ponuđen nekom fudbaleru.

Monako najvjerovatnije neće prihvatiti tu ponudu, baš kao što nije ni Arsenala i Totenhema za mladog vezistu Lemara.

21.31 - Francuski "lekip" vidi kraj još jednoj sagi - Stevan Jovetić će u Monte Karlo. Opširnije ovdje

21.17 - Jednoj sagi ovog prelaznog roka nazire se kraj - Kilijan Mbape će preći u PSŽ, javlja prestižni "Lekip". "Sveci" su našli opciju da izbjegnu problem sa finansijskim fer-plejom na način da uzmu Mbapea na pozajmicu sa obavezootkupa od 180 miliona eura.

Mbape je ranije dogovorio lične uslove prelaska u Grad svjetlosti i očekuje se da će ujutro biti na medicinskim pregledima u novom klubu.

20.30 - Prvo veliko pojačanje Barselone, Usman Dembele, stigao je danas u prostorije kluba, a sjutra će biti predstavljen. Borusija Dortmund je za Francuza Dembelea dobila 105 miliona eura, i očekuje 40 odsto od te sume na ime bonusa.

Od Dembelea će dobro zaraditi francuski Ren, koji ga je prošle godine proslijedio za 15 miliona, ali uz klauzulu koja mu garantuje da od ovog transfera dobije dodatnih 26 miliona.

19.28 - Malaga je bez boda nakon prva dva kola u Primeri, ali i datog gola. Ekipa iz Andaluzije to želi da promijeni urugvajski napadač Dijego Rolan. Malaga je 24-godišnjeg Rolana pozajmila od Bordoa za ovu sezonu, pošto je sa Žirondincima prethodno produžio ugovor do 2020. godine. Rolan je prošle sezone postigao devet golova i imao asistenciju u 29 nastupa za Bordo u francuskom šampionatu.

18.42 - Totenhem je dogovorio prelazak defanzivca Kevina Vimera u Stouk za 15 miliona funti. Vimer je prethodne sezone odigrao pet, a pretprošle deset utakmica za Totenhem, a za 24-godišnjeg Austrijanca bilo je još ponuda engleskih premijerligaša.

18.15 - Monako i PSŽ su dogovorili iznos obeštećenja "kneževa" od 155 miliona eura za transfer mladog napadača Kilijana Mbapea, koji je dogovorio uslove ličnog ugovora sa "svecima". Ipak, nijesu svi uslovi zadovoljeni, pošto PSŽ mora da ubijedi Uefu d ane krši pravila finansijskog fer-pleja prilikom angažovanja Mbapea.

PSŽ je ovog ljeta već doveo Nejmara iz Barselone za 222 miliona i zato će biti težak posao "svecima" da ubijede Uefu.

17.45 - Kvalifikacije za Ligu Evrope pokazale su koliko je bio dobar potez Miodraga-Grofa Božovića da Gabonca Kangu iz Rostova dovede u Crvenu zvezdu.

Zvezda je nakon decenije ponovo u Evropi, a Kangu traže u Rusiji. Spartak je poslao zvaničnu ponudu Zvezdi, koja ne želi da se odrekne sjajnog veziste, pa mu je ponudila novi ugovor sa platom od 600 hiljada eura.

Prvak Rusije želi da upari doskorašnje Zvezdine igrače, jer je ljetos bez obeštećenja stigao Marko Petković.

Kanga imao sjajan učinak u Zvezdi, jer je u 42 nastupa postigao devet golova i čak 17 puta je bio asistent, a njegov pogodak protiv Krasnodara u plej-ofu za Ligu Evrope je jedan od najljepših koje je beogradski velikan dao u Evropi.

17.34 - Sjajni ukrajinski vezista Andrej Jarmolenko preći će u Borusiju Dortmund. Urednik ukrajinskog izdanja dnevnika "Fudbal", Artjom Frankov, poželio je sreću ukrajinskom reprezentativcu.

"Jarmolenko je odletio za Dortmund. Zbog čega?! Pa na preglede i dogovor oko ličnog ugovora. Klubovi su dogovorili transfer za 25 miliona eura. Srećno Andrej!"

Borusija je dobila 105 miliona od prodaje Dembelea Barseloni, a još 40 odsto od tog iznosa predviđeno je da katalonski klub isplati kroz bonuse.

16:40 - Žoze Murinjo ne odustaje od Gareta Bejla. Pripremio je 92 miliona funti za reprezentativca Velsa!

16:25 - Zoran Tošić vratio se poslije devet godina u Partizan. Iskusni fudbaler biće sjutra predstavljen u Humskoj 1, kao veliko pojačanje pred grupnu fazu Lige Evrope.

16:08 - Virdžil vaj Dajk i Tomas Lemar su fudbaleri koje će Arsenal pokušati da dovede do kraja prelaznog roka, prenosi "San"

15:48 - Aktivni su na transfer pijaci čelnici Juventusa. Zainteresovani su i za Andrea Gomeša, koji nije imao sjajnu sezonu u Barseloni. Spremni su da za njega plate 33 miliona eura.

15:10 - Džejmi Vardi bi karijeru mogao da nastavi u Evertonu. Menadžer "karamela" Ronald Kuman ponudiće 40 miliona funti "lisicama" za iskusnog napadača.

15:00 - Benfika želi napadača Intera Gabrijela Barbosu da dovede na pozajmicu.

14:28 - Zanimljiva informacija stiže sa Apenina. Juventus je spreman da Crvenoj zvezdi plati šest miliona eura za Uroša Račića, prenosi kalćomerkato.

14:21 - Muhamed Bešić preskočiće današnji meč sa Evertona i Čelsija jer je njegov otac ranjen u nogu u Bosni i Hercegovini.

14:00 - Simon Minjole neće konkurisati za mjesto među stativama gola Liverpula u današnjem derbiju sa Arsenalom. Zvanično belgijski reprezentativac nije povrijeđen, pa je ova informacija iznenađujuća.

13:45 - Trener Reala Zinedin Zidan kazao je da je prelazni rok za njegov tim završen. Dakle, ništa od eventualnog dolaska Kilijana Mbapea na "Santjago Bernabeu" stadion ovog ljeta.

13:28 - U priču o prelasku Filipea Kutinja u Barselonu uključio se košarkaš Klivlenda LeBron Džejms. Opširnije

13:08 - Benedikt Hevedes može da ide u Juventus, ali samo u slučaju da "stara dama" plati Šalkeu 15 miliona eura. U klubu iz Gelzenkirhena ne žele da pregovaraju o eventualnoj pozajmici.

12:54 Tablid San piše da će Arsenal dozvoliti četvorici igrača da promijene sredinu do kraja prelaznog roka. U pitanju su Lukas Perez, Škodran Mustafi, Aleks Okslejd Čemberlen i Kejran Gibs.

12:52 Las Palmas je za sjutra u podne najavio promociju Alberta Akvilanija.

12:45 Hibernijan je odbio ponudu Notingem foresta za škotskog vezistu Džona Mekgina, piše Sky Sports.

12:33 Havijer Pastore je zadovoljan u PSŽ-u i nema namjeru da mijenja sredinu. Njegova uloga u timu biće ugrožena kada za Parižane potpiše Kilijan Mbape.

12:25 PSV je odbio ponudu Svonsija od sedam miliona plus bonusi za kolumbijskog desnog beka Santijaga Arijasa. Tim iz Ajndhovena tražio e 12 miliona.

12:24 Inter je zainteresovan za igrača Lacija, Keitu Baldea. Neroazuri su spremili dvogodišnju pozajmicu uz obavezan otkup za 30.000.000 eura.

12:00 Everton je zainteresovan za vezistu splitskog Hajduka Nikolu Vlašića.

"Index.hr", piše da je cijena Vlašića oko 10 miliona funti i da su u timu iz Liverpula voljni da plate toliko.

Vlašić je oduševio upravu "karamela" u dvoboju za ulazak u Ligu Evrope.

11:40 Lester želi da pojačaju zadnju liniju dovođenjem Krisa Smolinga i zMnačester junajteda, piše Daily Mirror.

11:35 Ponovo je aktuelan prelazak Okslejd Čemberlena u Liverpul. Tim sa Enfilda će za vezistu poslati ponudu od 40 miliona funti plus jednu funtu, piše sajt Goal.com.

Vezista još nije potpisao novi ugovor sa Arsenalom, što u Liverpulu žele da iskoriste i pojačaju vezni red.

11:26 Pod vinjetom "Breaking news" Sky Sports donosi informaciju da će Monako poslati ponudu Lesteru za Islama Slimanija, čim Kilijan Mbape napusti kneževinu.

Očekuje se da Mbape napusti Monako u naredna 72 sata.

Za Slimanije su zainteresovani i Njukasl i Votford.

Alžirac je pojačao Lester poršle sezone kada je stigao iz lisabonskog Sportinga.

10:45 Stouk je zainteresovan za dva igrača Totenhema. U pitanju su napadač Vinsent Jansen i defanzivac Kevin Vimer.

10:13 Britanski tabloid DailyStar piše da Aleksis Sančes traži od uprave Arsenala 400.000 funti nedjeljno, kako bi ostao u timu iz Londona. Njemu ugovor ističe naredne sezone, a odbija da potpiše novi.

10:03 Povodom eventualnog prelaska Felipea Kutinja u Barsleonu oglasio se i štoper blaugrane Đerar Pike. Španski defanzivac je kazao da Kutinjo čini sve što je u njegovoj moći da pojača Barselonu. I španski list "Sport" piše da su Katalonci uvjereni da će Kutinjo do kraja prelaznog roka postati njihov igrač.

9:33 U britanskoj štampi pojavile su se nove informacije vezane za prelazak Džonija Evansa u Mančester siti. Tabloid San piše da će navodno, "građani" ponuditi Vest Bromviču 30 miliona funti plus će proslijediti defanzivca Elijakima Mangalu u VBA.

9:03 Everton je zainteresovan za napadača Lestera Vardija, piše Sky Sports, pozivajući se na Mirror. Cijena Engleza je 40 miliona funti.

8:52 Izgleda da je Liverpul odlučio da se aktivira pred sam kraj prelaznog roka - Sky Sports piše da su redsi zainteresovani za Renata Sančesa, koji nije u planovima Karla Anćelotija. Mladi Portugalac nije bio u protokolu za jučerašnji meč protiv Verdera. Liverpul će imati veliku konkurenciju da dovede Sančesa, budući da i Čelsi i Milan žele da se pojačaju dovođenjem mladog veziste.

8:45 Ukoliko Džoni Evans napusti VBA, njegovo mjesto zauzeće defanzivac Liverpula Mamadu Sakho. Defanzivac nije u najboljim odnosima sa Klopom, a Liverpul ne namjerava da ga proda ispod 30 miliona funti.

8:40 Britanski Telegraf piše da Liverpul namjerava da napadača Divoka Origija proslijedi na pozajmicu do kraja sezone. Za usluge napadača zainteresovan je Totenhem.

Bonus video: